Απίστευτο: Ρωσικό υποβρύχιο πιάστηκε σε δίχτυα ψαράδων και παραλίγο να τους βυθίσει

5Σκηνές από τα «Σαγόνια του καρχαρία» λένε πως έζησαν ψαράδες που είδαν ένα ρωσικό υποβρύχιο να μπλέκεται στα δίχτυα τους και να τους τραβάει προς το βυθό.

Το βρετανικό ψαράδικο σχεδόν ανατράπηκε από ένα υποβρύχιο, που θεωρείται ότι ήταν ρωσικό, στα τέλη του Απριλίου σύμφωνα με τους New York Times.

Το περίπου 80 τόνων σκάφος ψάρευε γαρίδες σε διεθνή ύδατα, ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Βρετανία, όταν κάτι που πιστεύεται ότι ήταν υποβρύχιο μπλέχτηκε στα δίχτυα του. Οι επόμενες σκηνές ήταν βγαλμένες από ταινία, με το υποβρύχιο να αρχίζει να τραβάει τη μηχανότρατα προς τα πίσω.

«Ηταν σαν σκηνή από τα »Σαγόνια του καρχαρία», αλλά επί… 100», είπε ο καπετάνιος του σκάφους στους New York Times. Η μηχανότρατα παραλίγο να ανατραπεί, καθώς άρχισε να παίρνει κλίση. Το πλήρωμα αναγκάστηκε να απελευθερώσει τα σύρματα που συγκρατούσαν το δίχτυ, προκειμένου να μην τους σύρει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας το υποβρύχιο.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απόδειξη ότι το αντικείμενο που τα προκάλεσε όλα αυτά ήταν υποβρύχιο και μάλιστα ρωσικό. Αλλά το ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε στους New York Times ότι κανένα από τα δικά του υποβρύχια δεν ήταν σε εκείνη την περιοχή τη δεδομένη στιγμή, όπως επίσης ότι η παρουσία ρωσικού υποβρυχίου εκεί ταιριάζει με την ευρύτερη εικόνα των προκλητικών κινήσεων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Αλλωστε, στα τέλη του Απριλίου το ναυτικό της Φινλανδίας επιτέθηκε σε αυτό που θεωρούσε ρωσικό υποβρύχιο, το οποίο βρέθηκε μέσα στα χωρικά ύδατα της χώρας. Στόχος ήταν να αναγκάσουν το υποβρύχιο να ανέβει στην επιφάνεια της θάλασσας, χωρίς να του προκαλέσουν ζημιά. Ομως αυτό δεν έγινε ποτέ και εκτιμάται ότι τελικά το υποβρύχιο έφυγε από τα φιλανδικά νερά.

Ισως αυτή να είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2015 που ένα υποβρύχιο το οποίο θεωρείται ότι ανήκει στη Ρωσία έχει ανακαλυφθεί ανοιχτά των βρετανικών ακτών. Τον Ιανουάριο, το βρετανικό υπουργείο Αμυνας ζήτησε αμερικανική συνδρομή στην αναζήτηση ενός ρωσικού υποβρυχίου ανοιχτά της Σκωτίας, όταν μία σκοτσέζικη τράτα ανέφερε ότι εντόπισε ένα περισκόπιο υποβρυχίου.

apocalypsejohn.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *