Απαλλάξου μια και καλή απ’ τα ξερά, σκασμένα χείλη

Για αρχή σταμάτα να τα γλείφεις! Τα χείλη σου τον Χειμώνα γίνονται ξερά και σκασμένα και δεν θυμίζουν σε τίποτα την ελκυστική τους…
καλοκαιρινή εικόνα; Μην ανησυχείς γιατί μπορείς να επαναφέρεις ζωντάνια στα χείλη σου ακολουθώντας τις συμβουλές μας!
Μόλις νιώσεις ότι τα χείλη σου είναι αφυδατωμένα, σίγουρα θα μπεις στον πειρασμό να τα γλείψεις ως μια γρήγορη λύση, όμως, θα πρέπει ν’ αντισταθείς σ’ αυτή την επιθυμία!

Το σάλιο σου στεγνώνει γρήγορα και τελικά τα χείλη σου θα γίνουν πιο στεγνά απ’ ό,τι ήταν πριν.

Αν τα χείλη σου είναι επιρρεπή στο να σκάνε, χρειάζεσαι τα κατάλληλα εργαλεία για να το αντιμετωπίσεις. Αρχικά πρέπει να θυμάσαι ότι η λύση δεν είναι να αλείψεις τα χείλη σου μ’ οποιοδήποτε lip balm βρεις μπροστά σου.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να κάνεις απολέπιση. Επίλεξε κάποιο προϊόν με ήπια δράση εάν τα χείλη σου είναι ευαίσθητα και προτίμησε προϊόντα που θα βρεις στα φαρμακεία. Στη συνέχεια, είσαι έτοιμος για να εφαρμόσεις το βάλσαμο!

Αναζήτησε προϊόντα με φυσικά συστατικά όπως βούτυρο κακάο, βούτυρο shea, έλαιο αροκανίου, έλαιο καρύδας ή λάδι αβοκάντο, που θα σε βοηθήσουν να ενυδατώσεις το ξηρό δέρμα στα χείλη σου. Μπορείς επίσης να μειώσεις τον πόνο βάζοντας βαζελίνη ανά περίπου μια ώρα.

Αν το πρόβλημα επιμένει, τότε μπορείς να προμηθευτείς μια ειδική κρέμα για τα χείλη, την οποία, όμως, θα εφαρμόζεις με μέτρο για ν’ αποφύγεις τις επιδράσεις κάποιου προϊόντος με έντονη δράση.

Tip!
Εάν τα χείλη σου είναι σκασμένα, μην χρησιμοποιήσεις στοματικό διάλυμα με βάση το αλκοόλ γιατί μπορεί να επιδεινώσει την ξηρότητα. Η τοποθέτηση ενός υγραντήρα στην κρεβατοκάμαρά σου μπορεί να σε βοηθήσει εάν τα χείλη σου είναι μονίμως σε άσχημη κατάσταση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *