Απαλλάσσεται οριστικά για την «εγκληματική» ο Μαρινάκης! Σύμφωνα με το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου!

Αμετάκλητα αθώος για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο…

Μετά το βούλευμα του Αρείου Πάγου ο Ευάγγελος Μαρινάκης κρίθηκε αμετάκλητα αθώος για τις πράξεις της απάτης, της εγκληματικής οργάνωσης, και της εκβίασης (όλες σε βαθμό κακουργήματος).

Το ανώτατο δικαστήριο, και συγκεκριμένα το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο πήρε στα χέρια του την αναίρεση που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του δικαστηρίου σε βάρος του βουλεύματος που είχε εκδοθεί για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και 27 ακόμη εμπλεκόμενους, έκρινε ότι αυτό δεν πρέπει να αναιρεθεί, τουλάχιστον στα βασικά του σημεία, τα οποία ήταν απαλλακτικά για τον επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμόν 534/2018 απόφαση του:

-Απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

-Απέρριψε κατά πλειοψηφία – με ψήφους 2-1, την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας

-Απέρριψε επίσης κατά πλειοψηφία την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης

Όσο για την πράξη της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα) και το αδίκημα της συμμορίας, για τα οποία ζητείτο δια του βουλεύματος η παραπομπή του επιχειρηματία, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί, γιατί δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Επόμενο βήμα, η επιστροφή του βουλεύματος στο Εφετείο για την τελική κρίση, για εάν δηλαδή ο Ε. Μαρινάκης θα λογοδοτήσει για τα δύο αυτά αδικήματα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *