Απλώνει αυτό το μείγμα στο πόδι της και περιμένει για μερικά δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα; Το όνειρο ΚΑΘΕ Γυναίκας!

1Αν περνάτε χρόνο στον ήλιο συχνά, τότε αυτό σημαίνει διαρκείς προετοιμασίες για την φαινομενικά ατελείωτη διαδικασία της αποτρίχωσης – μασχάλες, πόδια και μπικίνι. Το καθημερινό ξύρισμα μπορεί να γίνει μπελάς. Η αποτρίχωση είναι μια τέλεια εναλλακτική με μεγάλη διάρκεια.

Είτε θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, είτε ψάχνετε για μια εύκολη λύση γιατί ξεμείνατε από υλικά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κερί αποτρίχωσης στο σπίτι και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλα τα σημεία του σώματος.

1

Θα χρειαστείτε:

Για σκληρό κερί:
1/4 φλιτζανιού νερό
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμόνι
2 φλιτζάνια ζάχαρη

2

Για μαλακό κερί:
1/4 φλιτζανιού νερό
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμόνι
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Οδηγίες:

Ανακατέψτε τα υλικά και ζεστάντε το μίγμα για 5-7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

3

Για το σκληρό κερί, το μίγμα πρέπει να γίνει σαν καφέ σιρόπι. Για το μαλακό, το υγρό θα πρέπει να έχει ένα ανοιχτό χρυσοκαφέ χρώμα όπως το μέλι.

4

Μετά μπορείτε να ρίξετε το μίγμα σε ένα βάζο. Προσοχή: για μεγαλύτερη ασφάλεια ζεστάντε το γυαλί πρώτα για να μην ραγίσει από το καυτό υγρό.

5

Πριν το απλώσετε στο δέρμα σας μετά από 15-20 λεπτά, κάντε το τεστ με το δάχτυλο: αν το κερί είναι ακόμα πολύ καυτό, αφήστε το να κρυώσει κι άλλο μέχρι να έχει μια παχύρρευστη σύσταση, σαν μέλι.

6

Μετά μπορείτε να το απλώσετε σε όποιο σημείο του σώματος θέλετε με ένα μαχαίρι προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που μεγαλώνουν οι τρίχες.

7

Τραβήξτε προς τα πάνω το κερί στην άκρη για να ξεκολλήσει από το δέρμα και να μπορείτε να το τραβήξετε.

8

Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και τραβήξτε το κερί γρήγορα από το δέρμα προς την αντίθετη κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες. Με το μαλακό κερί, αμέσως μετά την εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υφασμάτινη ταινία κολλώντας το πάνω στο κερί και τραβώντας γρήγορα. Mε το άλλο χέρι κρατήστε το δέρμα σταθερό καθώς τραβάτε την ταινία.

0

Δείτε στο βίντεο όλα τα βήματα:

https://youtu.be/GVKrLumCEpA

Μετά την αποτρίχωση βάλτε στο δέρμα αλόη για να το ανακουφίσετε. Το κερί είναι φτιαγμένο από ζάχαρη και λεμόνι, άρα αν σας μείνει καθόλου μπορείτε και να το δοκιμάσετε. Ποιος ξέρει; Μπορεί να σας αρέσει!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *