ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-BOMBA … O ίδιος ο Τσίπρας είχε ζητήσει λεφτά από τον Πούτιν!

1Η Εξομολόγηση Λαφαζάνη που σοκάρει ένα χρόνο μετά
Mια αποκάλυψη-βόμβα έκρυβε το ρεπορτάζ της Ελένης Βαρβιτσιώτη στην Καθημερινή για το καυτό καλοκαίρι του 2015 με την ατέρμονη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών . Σύμφωνα με την Ελένη Βαρβιτσιώτη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τής αποκάλυψε πως στην διάρκεια του πρωθυπουργικού ταξιδιού στην Αγία Πετρούπολη (19 Ιουνίου 2015) ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε λεφτά από τον Πούτιν για την ΔΕΠΕΝΕ (της δημόσιας εταιρείας που θα συμμετείχε στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου τουρκική ρεύμα) με ενέχυρο τα μελλοντικά έσοδα του έργου!
Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της ενώ η διαπραγμάτευση βρισκόταν σε οριακό σημείο , ο κ. Τσίπρας ταξιδεύει στη Ρωσία για το 19ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης . Τον συνοδεύουν ορισμένοι από τους πιο σκληροπυρηνικούς υπουργούς. Κορυφαίος εξ αυτών είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που έχει ασκήσει επανειλημμένως κριτική στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τη διαχείριση της διαπραγμάτευσης και επιμένει στην αναζήτηση ενός εναλλακτικού δρόμου , ακόμα και αν οδηγεί εκτός ευρώ.
«Οσο περνούσε ο καιρός, τόσο χειρότερη γινόταν η θέση μας, τόσο πιο πολύ μπλέκαμε στα δίχτυα των πιστωτών », λέει σήμερα στην« Κ ». «Αλλά όλοι είχαν αυταπάτες ότι, αν το πάνε μέχρι τέλους, θα πετύχαιναν κάτι καλύτερο».
Ο κ. Λαφαζάνης υπογράφει στην Αγία Πετρούπολη τη διακρατική συμφωνία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου τουρκική Stream. Παράλληλα -εν γνώσει και με την έγκριση του κ . Τσίπρα, όπως λέει- συζητάει το σχέδιο ρωσικής χρηματοδότησης της ΔΕΠΕΝΕ (της δημόσιας εταιρείας που θα συμμετείχε στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού ) με ενέχυρο τα μελλοντικά έσοδα του έργου. Το σχέδιο ήταν η ΔΕΠΕΝΕ, με τους πόρους αυτούς ( «3-5 δισ. Ευρώ», λέει ο πρώην υπουργός) να αγόραζε ελληνικό χρέος και να παρείχε ανάσες ρευστότητας στην κυβέρνηση . Ο κ. Λαφαζάνης έχει ισχυριστεί ότι η ρωσική πλευρά -συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών που θα χορηγούσαν την προκαταβολή- είχε συμφωνήσει επί της αρχής να δοθεί η χρηματοδότηση με τη σύσταση της κοινοπραξίας .
Οπως αποκαλύπτει στην «Κ», το θέμα χρηματοδότησης της ΔΕΠΕΝΕ το έθεσε στην Αγία Πετρούπολη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, απευθείας στον πρόεδρο Πούτιν.
«Εκτός από τα χρήματα, ήταν και το μήνυμα που θα στέλναμε, ότι υπήρχαν τρίτες χώρες που μπορούσαν να παρέχουν ουσιαστική βοήθεια έναντι του αποκλεισμού που μας επέβαλλαν οι Ευρωπαίοι », λέει ο κ. Λαφαζάνης. «Το μήνυμα αυτό θα ήταν συνταρακτικό – για τους δανειστές και για τον ελληνικό λαό».

http://anatropionline.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *