Αποκατάσταση της λειτουργίας του Bing στην Κίνα

Αποκατάσταση της λειτουργίας του Bing στην Κίνα

REUTERS/DADO RUVIC

Δείτε ακόμα

  • Microsoft: Μη προσβάσιμη στην Κίνα η μηχανή αναζήτησης Bing 24/01 17:49

Η Microsoft επιβεβαίωσε πως η πρόσβαση στη μηχανή αναζήτησης Bing στην Κίνα έχει αποκατασταθεί, αφού είχε προηγουμένως τεθεί εκτός λειτουργίας στη χώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία δεν έδωσε εξηγήσεις σχετικά με τον λόγο που η μηχανή αναζήτησης δεν ήταν προσβάσιμη, γεγονός που είχε «πυροδοτήσει» προβληματισμούς πως η υπηρεσία ίσως να είχε μπλοκαριστεί από τις κινεζικές αρχές.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Bing δεν ήταν προσβάσιμο στην Κίνα, ωστόσο η υπηρεσία πλέον έχει αποκατασταθεί» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Microsoft.

H κινεζική οργάνωση παρατήρησης λογοκρισίας GreatFire ανέφερε πως το συμβάν δεν φαίνεται να οφείλεται σε ενέργειες της κυβέρνησης.

Η Microsoft συνεχίζει να λειτουργεί στην Κίνα, ακόμα και αν άλλες αμερικανικές εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας έχουν αποχωρήσει ή εμποδίζεται η λειτουργία των υπηρεσιών τους. Γενικότερα, οι σχέσεις με τις κινεζικές αρχές περιπλέκουν τα πράγματα, καθώς το αποκαλούμενο «Σινικό Firewall» – ένα από τα πιο πολύπλοκα συστήματα λογοκρισίας και ελέγχου του Ίντερνετ στον κόσμο – χρησιμοποιεί μια σειρά τεχνικών μέτρων για να μπλοκάρει ξένες πλατφόρμες και αμφιλεγόμενο περιεχόμενο. Ακόμη, οι κινεζικές αρχές επιδίδονται στο «κυνήγι» των Virtual Private Networks, που επιτρέπουν παράκαμψη του firewall, ενώ στις κινεζικές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και messaging ισχύουν περιορισμοί, με λέξεις-κλειδιά κι εκφράσεις να μπλοκάρονται εάν αποδοκιμάζουν την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Το Facebook, το Twitter και το Google είναι μπλοκαρισμένα στην Κίνα, ωστόσο το Bing λειτουργεί, καθώς υπόκειται στους κανόνες λογοκρισίας της κινεζικής κυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *