Αποκρυπτογραφήθηκε η επιστολή που έγραψε καλόγρια όταν την ‘κατέλαβε ο σατανάς’

Μια μυστηριώδης κωδικοποιημένη επιστολή που γράφτηκε τον 17ο αιώνα από μια Ιταλίδα καλόγρια, η οποία υποστήριζε πως είχε…
καταληφθεί από το διάβολο, αποκρυπτογραφήθηκε με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου που βρέθηκε στο σκοτεινό διαδίκτυο.
Η μοναχή Maria Crocifissa della Concezione έγραψε την εν λόγω επιστολή στο μοναστήρι της Palma di Montechiaro στις 11 Αυγούστου 1676 και ισχυρίστηκε ότι ο διάβολος προσπάθησε να την πάρει με το μέρος του και να διαδώσει μηνύματά του.
Στο χειρόγραφο της καλόγριας περιλαμβάνεται μια σειρά από σύμβολα και γλωσσικοί κώδικες, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών, των Κυριλλικών, των Αραβικών και των Ρουνικών, δηλαδή της αρχαίας γλώσσας των βορειο-Ευρωπαίων.
Στους αιώνες που ακολούθησαν αρκετοί μελετητές, ιστορικοί και κρυπτογράφοι επιχείρησαν να 'σπάσουν' τους κώδικες της επιστολής και να τη διαβάσουν αλλά δεν τα κατάφεραν.
Πρόσφατα, μια ομάδα από το Κέντρο Επιστήμης Ludum στη Σικελία ανακάλυψε ένα πρόγραμμα με αλγόριθμους στο 'σκοτεινό διαδίκτυο', με τη βοήθεια του οποίου φαίνεται πως αποκρυπτογράφησε το 'απαγορευμένο' κείμενο.
Σύμφωνα με όσα είπε σε διεθνή ΜΜΕ ο επικεφαλής του Κέντρου, Daniele Abate, το λογισμικό που εντόπισε η ομάδα του στο 'σκοτεινό διαδίκτυο' χρησιμοποιείτο από μυστικές υπηρεσίες για αποκρυπτογραφήσεις κωδίκων και κωδικοποιημένων μηνυμάτων: «Συγχρονίσαμε το πρόγραμμα με τις γλώσσες των αρχαίων ελληνικών, αραβικών, λατινικών και Ρούνων και διαπιστώσαμε ότι όντως το περιεχόμενο της επιστολής είναι "σατανικό"» δήλωσε ο Abate.
Η αποκρυπτογράφηση της επιστολής ενέτεινε τα σενάρια που κυκλοφορούσαν ότι η Ιταλίδα μοναχή είχε άριστες γλωσσικές γνώσεις (οι οποίες της επέτρεψαν να εφεύρει τον κώδικα) και πιθανώς έπασχε από σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή, κάτι που την έκανε να πιστεύει ότι ερχόταν σε επικοινωνία με τον διάβολο. Κάθε σύμβολο είναι καλά μελετημένο και δομημένο. Σύμφωνα με ενδείξεις αυτά επαναλαμβάνονται, σκόπιμα ή ασυνείδητα.
Η επιστολή φέρεται να περιέχει ασυναρτησίες που ενθαρρύνουν την εγκατάλειψη της χριστιανικής πίστης από τους ανθρώπους.
«Η θεωρία μου ήταν ότι η επιστολή περιέχει ένα ακριβές αλφάβητο που εφηύρε η καλόγρια, αναμειγνύοντας με μεγάλη προσοχή σύμβολα που ήδη γνώριζε. Κάθε σύμβολο είναι καλά μελετημένο και δομημένο. Υπάρχουν κάποια που επαναλαμβάνονται, ίσως σκόπιμα ή ίσως ασυνείδητα» σημείωσε ο Abete. Labels Μυστήρια Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *