ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ!!! Στον έλεγχο της Gazprom περνούν οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη που βρίσκονται στην Γερμανία

1Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την γερμανική εταιρεία Χημικών BASF, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom θα αποκτήσει τον έλεγχο των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών υπόγειων εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου το οποίο βρίσκεται στην μικρή γερμανική πόλη Ρέχντεν, στη Νότια Σαξονία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα vz.ru, η οποία επικαλείται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus, η BASF αντίστοιχα θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη ενός μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Σιβηρία.

Eξάλλου, σύμφωνα με την Deutsche Welle, η συμφωνία με την BASF, η οποία υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο, εγκρίθηκε αμέσως από την Κομισιόν και προβλέπει τη μεταβίβαση του ελέγχου των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Gazprom, δεν εμπίπτει στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

«Προχωρούμε απλώς στην εφαρμογή της συμφωνίας του 2013» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Wintershall (θυγατρικής εταιρείας της BASF) Στέφαν Λιούνιγκ.

Η μεταβίβαση του ελέγχου των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Gazprom αποτελεί μέρος της ευρύτερης συμφωνίας ανταλλαγής στοιχείων ενεργητικού μεταξύ της γερμανικής εταιρείας BASF και της Gazprom, που συνήφθη τον Δεκέμβριο του 2013 και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *