Από την Κατοχή στα Μνημόνια: Η Ελλάδα των δοσίλογων και των μαυραγοριτών μέσα από ένα συγκλονιστικό 5λεπτο βίντεο της “Ελληνοφρένειας”

Μια πικρή αλλά απόλυτα αληθινή ιστοριούλα παρακολουθήσαμε προχθές, την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου, απ’ την τηλεοπτική εκπομπή «Ελληνοφρένεια»

 Οι συντελεστές της εκπομπής μέσα σε ελάχιστα λεπτά ξεδιπλώνουν την οδυνηρή πραγματικότητα που διατρέχει ολόκληρη τη νεότατη ελληνική πολιτική Ιστορία.
Ότι, δηλαδή, στη χώρα μας από την εποχή που αυτή βρισκόταν υπό κατοχή από τις δυνάμεις του άξονα μέχρι σήμερα,. τα πουλημένα τομάρια που είτε ασκούσαν και ασκούν το «επάγγελμα» του πολιτικάντη, του δοσίλογου ή του μαυραγορίτη -προσαρμοσμένο σήμερα στις τωρινές συνθήκες- «απολαμβάνουν» διαχρονικά «καταξίωση» από το πολιτικό σύστημα…

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι δοσίλογοι και μαυραγορίτες της κατοχής όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν μετά την απελευθέρωση, αλλά αρκετοί απ’ αυτούς κλήθηκαν να στελεχώσουν καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού.
Δώστε βάση ιδιαίτερα στο απόσπασμα από το 4:11 μέχρι το τέλος: όπως “προέβλεψε”, άλλωστε, ο πρωταγωνιστής της ιστοριούλας…

ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΠΟΤΕ!

 




 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *