Αρέσει στον Σκίμπε ο Μυστακίδης

1Πολύ καλή εικόνα έχει σχηματίσει από την απόδοση του Γιάννη Μυστακίδη ο ομοσπονδιακός προπονητής που έχει παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια τον 21χρονο μεσοεπιθετικό. Τελευταία φορά που είδε τον Γιάννη Μυστακίδη ήταν στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, πίσω από τον Ρόμπερτ Μακ και ομολογουμένως είχε εξαιρετική απόδοση. Πιθανότατα, είναι μία από τις ελάχιστες ευχάριστες εκπλήξεις στον φετινό ΠΑΟΚ.

Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «πολυθεσίτης» η εξήγηση είναι απλή. Ο Γιάννης Μυστακίδης έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από πέντε θέσεις (!) τη φετινή περίοδο. Αριστερό μπακ, φουλ μπακ, αριστερό και δεξί εξτρέμ, δεκάρι και δεύτερος επιθετικός. Δεν το λες και μικρό πράγμα! Και τέτοιου τύπου παίκτες ανέκαθεν προσέλκυαν τους προπονητές.

Φέτος, ο διεθνής με την Ελπίδων έχει δώδεκα συμμετοχές και δύο γκολ στο πρωτάθλημα, τέσσερις εμφανίσεις και ένα γκολ στο θεσμό του Κυπέλου Ελλάδας, ενώ στο Europa League έπαιξε σε οκτώ αγώνες. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Γιάννης Μυστακίδης σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στη Γερμανία για να ενταχθεί στις ακαδημίες της Χόφενχαϊμ. Την περίοδο 2011-2012 αγωνίστηκε στην Κ-19 της Μάνχαϊμ και τη διετία 2012-2014 συνέχισε την καριέρα του στη Φράιμπουργκ.

Μάλιστα, για ένα διάστημα στη Φράιμπουργκ είχε προπονητή τον Ηρακλή Μεταξά, που είναι ο άμεσος συνεργάτης του Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική ομάδα. Ο εκλέκτορας της «γαλανόλευκης» δεν αποκλείεται να καλέσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή στα δύο φιλικά με το Μαυροβούνιο και την Ισλανδία στις 24 και 29 Μαρτίου, αντίστοιχα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το επόμενο διάστημα, ο Γερμανός τεχνικός θα συνεχίσει το «σκανάρισμα» του Μυστακίδη, αλλά και του Χάρη Χαρίση που παίζει είτε «εξάρι» είτε «οκτάρι». Για τη θέση του αμυντικού χαφ, ο 50χρονος προπονητής έχει καλή άποψη και για τον Μανώλη Σιώπη του Πανιωνίου. Η αλήθεια είναι ότι ο Μίχαελ Σκίμπε δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τις τελικές επιλογές του ωστόσο είναι πιθανό να υπάρξουν νέα πρόσωπα στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *