Αραούχο: Ο Μανόλο να υπολογίζει σε εμένα τη σεζόν που έρχεται!

Ο Τσίνο μίλησε για προσωρινό αντίο και ξανά-έστειλε μήνυμα παραμονής σε ΑΕΚ και Χιμένεθ

Για ακόμα μια φορά ο Σέρχιο Αραούχο στέλνει μήνυμα παραμονής και καλεί ΑΕΚ και Μανόλο Χιμένεθ να τον περιμένουν τη νέα σεζόν! Ο Τσίνο, σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγο πριν επιβιβαστεί στην πτήση της Iberia για Ισπανία, μιλά για όλους και για όλα και φυσικά για το πόσο πολύ δέθηκε με την Ένωση, την οποία όπως τονίζει θα έχει για πάντα στην καρδιά του.

Αναλυτικά όσα όσα είπε στο sport24:

– Αποχωρείς μετά από πέντε μήνες στην Ελλάδα. Η γεύση που σου μένει;

«Μένω πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος από τη μία, λυπημένος από την άλλη. Λυπημένος γιατί αφήνω μια οικογένεια που με βοήθησε πολύ σε αυτούς τους πέντε σημαντικούς μήνες. Πέρα από το γεγονός ότι μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω, είμαι ευγνώμων στην ΑΕΚ γιατί με βοήθησε και ψυχολογικά. Εάν τύχει να επιστρέψω, θα το κάνω με πολλή όρεξη και πάντα θα έχω αυτή την ομάδα στην καρδιά μου».

– Πάμε πέντε μήνες πίσω. Είσαι στην Ισπανία, στη Λας Πάλμας, σε μια δύσκολη στιγμή για εσένα. Έρχεται η πρόταση της ΑΕΚ, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό σου;

«Όταν έγινε η πρόταση, την αντιμετώπισα με ενθουσιασμό. Δεν έπαιζα στην Λας Πάλμας και αισθάνομαι τυχερός που η ΑΕΚ, μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας που λίγο θέλει για να γίνει η μεγαλύτερη στη χώρα, με κάλεσε για να παίξω. Μου είπε ο πατέρας μου ότι με ήθελε η ΑΕΚ και εκεί με πήρε τηλέφωνο ο Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο (τότε chief scout της Ένωσης) και μου μίλησε. Τότε, δεν αμφέβαλα ούτε λεπτό για την επιλογή μου να έρθω στην Ελλάδα».

– Στο Sport24.gr αποκάλυψες πριν λίγους μήνες ότι είχες μια πρόταση από κινέζικη ομάδα. Πώς κι επέλεξες την Ελλάδα και την ΑΕΚ από την Κίνα και τα εκατομμύρια;

«Η κινέζικη ομάδα (Shanghai SIPG) μου έδινε έξι-επτά φορές περισσότερα χρήματα από όσα μου έδινε η ΑΕΚ, αλλά ήθελα να ξαναγίνω ο Σέρχιο Αραούχο. Και η ΑΕΚ μου έδωσε σε αυτούς τους πέντε μήνες την ευκαιρία να ξαναγίνω ο Σέρχιο Αραούχο. Ξαναέγινα ευτυχισμένος και τώρα έφυγα από μια μεγάλη ομάδα, στην οποία θα ήθελα να επιστρέψω».

– Ο πανηγυρισμός σου στο γκολ απέναντι στον Πανιώνιο φάνηκε να είναι ο πιο εκδηλωτικός από όλα τα γκολ που πέτυχες. Δεν ξέρω αν το ένιωσες κι εσύ αυτό έτσι;

«Ναι, το ήθελα πολύ. Υπήρχαν πέντε-έξι ματς που οι συμπαίκτες μου έλεγαν για πλάκα ‘ε, σταμάτησες να βάζεις γκολ’!. Το έκανα σε ένα σημαντικό ματς. Εκείνη τη στιγμή το ένιωσα ότι ανατρίχιασα, είναι αλήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου. Χάρη σε αυτούς ξαναέγινα αυτός που ήμουν».

– Η αγκαλιά με τον Μανόλο;

«Ο Μανόλο είναι κάτι ειδικό για μένα. Θα ήθελα να τον ξαναέχω προπονητή στο μέλλον, σε οποιαδήποτε ομάδα. Θα ήθελα να υπολογίζει σε εμένα για τη σεζόν που έρχεται, αλλά δεν εξαρτάται από μένα. Η αγκαλιά ήταν το ευχαριστώ για την αγκαλιά που μου έδωσε όλους αυτούς τους μήνες. Του είχα υποσχεθεί ότι θα το κάνω, ευτυχώς σκόραρα κι έγιναν όλα όπως ήθελα».

– Ο καλύτερος συμπαίκτης σου;

«Νομίζω ότι επειδή είχαμε την καλύτερη σχέση και μιλούσαμε τις περισσότερες ώρες, ο Πατίτο. Είναι πολύ καλός άνθρωπος. Αυτός που με βοήθησε περισσότερο κι από το πρώτο λεπτό να ενταχθώ στην ομάδα. Αλλά, θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και με βοήθησαν πολύ».

– Επιστρέφεις στην Ισπανία και σε ρωτά ένας Ισπανός τι είναι η ΑΕΚ. Τι του απαντάς;

«Η ΑΕΚ είναι στην καρδιά μου. Εάν επιστρέψω, θα χαρώ πάρα πολύ να ξαναφορέσω αυτή τη φανέλα. Αλλά, δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα. Πρέπει να επιστρέψω στη Λας Πάλμας γιατί έχω ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο. Θα ήθελα να γυρίσω στην ΑΕΚ. Αν δεν ήταν τον επόμενο χρόνο, κάποια άλλη σεζόν στο μέλλον».

– Μετά το ματς με τον Πανιώνιο είχες και μια ειδική υποδοχή από το σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ, «Original». Αισθάνεσαι οπαδός της ΑΕΚ, ένας… Original οπαδός;

«Θα στο πω, όπως το είπα και σε έναν φίλο μου. Είναι η Original 21, εγώ είμαι το 22! Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν το περίμενα να έρθουν. Μακάρι να μην είναι ένα αντίο μόνιμο, αλλά ένα προσωρινό. Για να μπορέσω να τους επιστρέψω την αγάπη που μου έδωσαν. Μέχρι τώρα δεν τους έχω δώσει κάτι, πέρα από κάποια γκολ».

– Ποιοι από τους συμπαίκτες σου στην Ένωση θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό;

«Νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε. Είναι γιατί η ομάδα στην οποία παίζουν έχει τη νοοτροπία νικητή, τη νοοτροπία να παλεύει για τίτλους. Ελπίζω κάποιος να πάει στο εξωτερικό γιατί θα το αξίζει».

– Η ομάδα και ο παίκτης που σε δυσκόλεψαν περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της πεντάμηνης παρουσίας σου;

«Νομίζω ότι η εικόνα που είχαμε στα ματς ήταν πάνω κάτω η ίδια. Αυτό που μου μένει ως παράπονο είναι ότι δεν σκόραρα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτή ήταν η ομάδα που με δυσκόλεψε περισσότερο».

– Το ματς που σου προκάλεσε μεγαλύτερη χαρά κι εκείνο που υπέφερες περισσότερο;

«Τα ματς που υπέφερα περισσότερο ήταν δύο. Πρώτα ο τελικός του Κυπέλλου, δεν έπαιξα καλά και γενικά ως ομάδα δεν ήμασταν καλή. Αλλά, κυρίως το ματς με τον ΠΑΟΚ που ήταν και το τελευταίο μου με την ομάδα μπροστά στο κοινό της».

– Τι έλειψε από την ομάδα για να πάρει τίτλο;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές, αλλά νομίζω ότι συνέβη κάτι περίεργο. Αναφέρω για παράδειγμα στο γκολ του Λάζαρου που ακυρώθηκε. Θα μπορούσα να πω περισσότερα… Είτε είμαι, είτε δεν είμαι εγώ στην ομάδα, η ΑΕΚ θα πάρει τη ρεβάνς την επόμενη σεζόν».

– Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα;

«Μπαρτσελόνα».

– Ζιντάν ή Βαλβέρδε;

«Βαλβέρδε».

– Οι τρεις καλύτεροι επιθετικοί στον κόσμο αυτή τη στιγμή;

«Για μένα Αργεντινοί είναι οι τρεις καλύτεροι επιθετικοί στον κόσμο και δεν το λέω λόγω εθνικότητας. Νούμερο ένα ο Μέσι. Μετά ο Κουν Αγουέρο που είναι και ίνδαλμά μου. Και τρίτος ο Ντιμπάλα, ο οποίος εύχομαι να κατακτήσει το τρόπαιο του Champions League».

– Είδαμε μάχες σώμα με σώμα στο Βόλο, κουτάκια μπύρας στη Λεωφόρο. Είσαι από την Αργεντινή, οπότε δεν πρέπει να έπεσες κι από τα σύννεφα αντικρίζοντας αυτές τις εικόνες. Αλλά στην Ισπανία, φαντάζομαι, είναι κάτι ξένο όλο αυτό. Πώς το βίωσες;

«Αλήθεια σου λέω ότι εδώ για πρώτη φορά συνάντησα τόση βία. Καταλαβαίνω ότι κάποιος έχει την αγάπη του για την ομάδα πολύ ψηλά, αλλά είναι άσχημο να υπάρχουν αυτές οι εικόνες. Ελπίζω την επόμενη σεζόν να χαρούν τον τελικό του Κυπέλλου οι οπαδοί και των δύο ομάδων και να είναι όλα ήρεμα».

– Θα έχεις μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Λας Πάλμας σε λίγες ημέρες. Είπες ότι θα κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου για να τον πείσεις να επιστρέψεις στην ΑΕΚ. Τι θα του πεις;

«Είναι απλό. Θα του πω ότι θα μου άρεσε να γυρίσω στην ΑΕΚ. Αλλά, δεν εξαρτάται από εμένα. Είναι ο πρόεδρος στην ομάδα που έχει τα δικαιώματά μου».

– Τι θυμάσαι από τα ματς με τον Ολυμπιακό;

«Σίγουρα το γκολ που σημείωσα. Αλλά, επίσης, τη νίκη στο ΟΑΚΑ και το γεγονός ότι τους αποκλείσαμε τα πανηγύρισα εξίσου».

– Ένα μήνυμα για τον κόσμο που θα διαβάσει τη συνέντευξή σου;

«Ότι θα προσπαθήσω να επιστρέψω. Εάν δεν γίνει, θα τους έχω πάντα στο μυαλό μου και θα ενδιαφέρομαι για το τι κάνει η ΑΕΚ».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *