Αρχαιολόγοι βρήκαν εικόνα του Ιησού που δεν έχει γένια [εικόνες]

39Οι αρχαιολόγοι στην Ισπανία λένε ότι βρήκαν μία από τις πρώτες εικόνες του Ιησού, στον κόσμο! Η εικόνα είναι χαραγμένη πάνω σε μία γυάλινη πλάκα που χρονολογείται από τον τέταρτο αιώνα μετά Χριστόν. Η συγκεκριμένη πλάκα πιστεύεται ότι τη χρησιμοποιούσαν για να βάζουν τον άρτο σε παλαιοχριστιανικές τελετουργίες. Έχει διάμετρο 22 εκατοστά και τα κομμάτια της βρέθηκαν έξω από μία ισπανική πόλη.

 

Το εύρημα έκανε τους επιστήμονες να επανεξετάσουν τη χρονολογία του πρώιμου Χριστιανισμού στην Ισπανία, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος των ανασκαφών.
 Τα κομμάτια ήταν σε άριστη κατάσταση και σχεδόν το 81 % τους, έχουν συναρμολογηθεί.
 Στην εικόνα ο Ιησούς πλαισιώνεται από δύο αποστόλους οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι ο Πέτρος και ο Παύλος.
«Η σκηνή εκτυλίσσεται στον ουρανό ενώ και οι τρεις είναι πλαισιωμένοι ανάμεσα σε δύο φοίνικες, οι οποίοι στη χριστιανική εικονογραφία αντιπροσωπεύουν την αθανασία, ή την μετά θάνατον ζωή αλλά και τον ουρανό, μεταξύ άλλων» λένε οι επιστήμονες.
Η ισπανική εφημερίδα El Mundo αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η εικόνα του Χριστού είναι πολύ διαφορετική από τις μεταγενέστερες αφού δεν έχει μούσια, τα μαλλιά του είναι κοντά και φοράει μία τήβεννο που φορούσαν οι φιλόσοφοι.
Δείτε τις εικόνες:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *