Ασκηση μετά μουσικής – Οι 5 λόγοι για να γυμνάζεστε με ρυθμό

Κανείς δεν αμφιβάλλει για την δύναμη της μουσικής, ούτε καν οι αθλητές και οι λάτρεις της γυμναστικής. Με πολλούς τρόπους, η μουσική μπορεί να ενισχύσει την προπόνηση σας.

Ενα καλό τραγούδι ενεργοποιεί το σώμα, βελτιώνει το συντονισμό και ενισχύει την πνευματική εγρήγορση. Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της προπόνησης η μουσική είναι απαραίτητη για 5 λόγους.

Τονώνει το μυαλό

Σκέτη γυμναστική; Ποτέ.. Μια λίστα αναπαραγωγής στο γυμναστήριο είναι όλα όσα χρειάζεται για να έχετε διάθεση για ασκήσεις. Οταν γυμνάζεστε χωρίς αυτή, αισθάνεστε μόνοι με λιγότερο κίνητρο. Η μουσική θα κρατήσει τον εγκέφαλο σας απασχολημένο και όταν γίνεται αυτό το σώμα ακολουθεί.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η μουσική τονώσει το μυαλό. Μελέτη διαπίστωσε ότι διεγείρει την μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου. Αυτή η περιοχή είναι υπεύθυνη για τις προηγμένες διαδικασίες της σκέψης. Η μουσική ενισχύει την πνευματική απόδοση και βελτιώνει το συντονισμό των μυών. Δεν είναι, λοιπό, αμφισβητήσιμο πως ο εγκέφαλός λειτουργεί καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, όταν ακούτε την αγαπημένη σας μουσική.

Η προπόνηση γίνεται απολαυστική

Αν δεν ενθουσιάζεστε με την ιδέα του τρεξίματος στο πάρκο, ανοίξτε τη μουσική και νιώστε την «έκρηξη» μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα. Γυρίστε τη μουσική σε πλήρη έκρηξη και οι ώρες θα νιώθετε σαν δευτερόλεπτα. Oταν ο νους είναι απασχολημένος, δεν πολυσκέφτεται και όταν δεν το κάνει, οι ώρες περνούν πολύ πιο γρήγορα. Αυτό με τη σειρά του ενεργοποιεί το μυαλό και το σώμα. Μπορείτε να αισθανθείτε χαλαροί καθώς προπονήστε έξω, καθιστώντας την άσκηση μια ευχάριστη εμπειρία. Είναι αλήθεια πως δεν ενθουσιάζονται όλοι με την ιδέα του να φορέσουν τα αθλητικά τους και αρχίσουν το τρέξιμο. Η μουσική κάνει τα πάντα πιο ευχάριστα, ακόμη και μια έντονη προπόνηση δύναμης για δύο ώρες.

Ενισχύει την ένταση της άσκησης

Μερικές φορές δεν αισθάνεστε δυνατοί για να προπονηθείτε, με την απόδοση σας να πέφτει. Μία πραγματικά καλή λίστα αναπαραγωγής για το γυμναστήριο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παρακινήσετε τον εαυτό σας και να γυμναστείτε σκληρότερα. xorisorianews.gr Ο ρυθμός και η μελωδία υποχρεώνουν το σώμα να εργαστεί σκληρότερα σε ένα νέο επίπεδο. Και το καλύτερο όλων; Δεν συνειδητοποιείτε καν πόσο σκληρά έχετε εργαστεί, επειδή απολαμβάνετε την προπόνηση πάρα πολύ!

Βελτίωση της συγκέντρωσης και του ρυθμού

Οταν το μυαλό εκτίθεται σε τόσα πολλά ερεθίσματα, όπως ο θόρυβος του γυμναστηρίου, είναι λογικό να χάσετε την συγκέντρωσή σας. Οταν δεν είστε συγκεντρωμένοι, η απόδοσή σας επηρεάζεται. Όταν ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια κατά τη διάρκεια της προπόνησης, το μυαλό σας επικεντρώνεται στην κίνηση και μόνο. Η μουσική βελτιώνει το συντονισμό σας, τη συγκέντρωση και το ρυθμό. Θα προστατεύσετε το μυαλό σας από τα ερεθίσματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την προπόνηση σας.

Ενισχύει τα κίνητρα

Μία βασική playlist γυμναστικής είναι ένας τρόπος για να σας παρακινήσει να τηρήσετε το πρόγραμμα! Η μουσική ενεργοποιεί, το μυαλό και το σώμα. Ακόμα και τις ημέρες,που θα προτιμούσατε να κάνετε κάτι άλλο, η μουσική σας εμπνέει να συνεχίσετε! Οταν έχετε κίνητρο, είναι λιγότερο πιθανό να χάσετε μια τάξη.

Καθορίζει την διάθεση σας

Η μουσική με ένταση μπορεί να τονώσει το σώμα και να σας κάνει να εργαστείτε σκληρότερα, αντίθετα η απαλή χαλαρώνει το μυαλό. Κάθε προπόνηση απαιτεί διαφορετικά είδη μουσικής. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τα είδη των τραγουδιών για να ακούσετε όταν είστε σε διαδικασία προθέρμανσης ή αποθεραπεία. Στην αρχή χρειάζονται τραγούδια με αισιόδοξο tempo με το αίμα να ρέει πιο γρήγορα. Τα πιο ήρεμα είανι απαραίτητα για να πέσουν οι ρυθμοί είναι καλύτερο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *