ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ! ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ! ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ …

1Σκληρό μήνυμα στο ΝΑΤΟ απέστειλε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του οικονομικού φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος χωρίς αναστολές, αποκάλυψε τον πραγματικό ρόλο του ΝΑΤΟ, που δραστηριοποιείται γύρω από τα ρωσικά σύνορα: «Η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει την πλήρη έλλειψη σεβασμού για στάση της, μεταξύ άλλων και με την πυραυλική άμυνα και την επέκταση του ΝΑΤΟ. Το να τροφοδοτούνται παγκόσμιες εντάσεις και επαναστάσεις, όπως αυτή στην Ουκρανία φαίνεται να είναι αναγκαία γεγονότα για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή του ΝΑΤΟ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Για να συμπληρώσει με νόημα: «Η Δύση έχει υποστηρίξει ενεργά πολύχρωμες επαναστάσεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε χάος».
Ερωτώμενος για την ουκρανική κρίση, τις κυρώσεις από την Ευρώπη και τις αντίστοιχες ρωσικές, ο Πούτιν σχολίασε ότι η εκπλήρωση των συμφωνιών Μινσκ, θα συμβεί μόνο όταν οι ουκρανικές αρχές αναλάβουν πόστο με δημοκρατικό τρόπο. «Τότε θα είναι εύκολο για τη Ρωσία να συνεργαστεί μαζί τους», υπογράμμισε
Εν συνεχεία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και στην ΕΕ: «Όσον αφορά τις κυρώσεις, η συνολική δράση της Ρωσίας είναι κοινή. Δεν κρατάμε κακία, αλλά σίγουρα δεν αποτελεί μονόδρομο. Παρόλα αυτά, η αποκατάσταση των εισαγωγών είναι ένα σημαντικό στάδιο στην οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας και βοηθά στην αντιμετώπιση τη Ρωσίας ως ισότιμο εταίρο στις διεθνείς οικονομικές συμμαχίες».
Σεβασμός στην επιλογή του βρετανικού λαού
Η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη και θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι Βρετανοί πολίτες σχετικά με το μέλλον της χώρας τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και το ενδεχόμενο ενός Brexit.
Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους πρόσθεσε ότι έχει προσωπική γνώμη επί του θέματος, ωστόσο δεν θα την κοινοποιήσει.
«Θέλετε να πω ποια είναι η θέση της Ρωσίας σε αυτό, εάν η Ρωσία επιθυμεί να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη ή μια αδύναμη Ευρώπη. Μετά βεβαιότητας η Ρωσία θέλει να συνομιλεί με μια ισχυρή Ευρώπη, διότι το να έχουμε διάλογο με έναν αδύναμο εταίρο δεν αξίζει. Κάποιος θα αναμένει πάντα (σε αυτήν την περίπτωση) ότι κάποιος άλλος θα ασκήσει με κάποιο τρόπο πιέσεις και όλες οι συμφωνίες και τα κοινά σχέδια θα καταστραφούν. Την ίδια ώρα ένας ισχυρός εταίρος δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή του βρετανικού λαού ασχέτως του ποια θα είναι αυτή. Θέλουμε απλά να περιμένουμε μερικές ημέρες και να δούμε τι θα συμβεί» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος από την Αγία Πετρούπολη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται εκεί.
Δείτε εδώ τις ομιλίες και συναντήσεις του Ρώσου Προέδρου στην Αγία Πετρούπολη
 
 

 
 
hellasforce.com

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *