Αυστραλία: Έπιασαν κροκόδειλο 4,3 μέτρων και βάρος μισού τόνου, απειλή για την τοπική κοινότητα [Βίντεο]

5Χρειάστηκαν έξι άνθρωποι και αρκετά ηρεμιστικά για να αιχμαλωτιστεί ένας μεγάλος κροκόδειλος, με μήκος 4,3 μέτρα και βάρος μισού τόνου, που τρομοκρατούσε τους ντόπιους και είχε καταβροχθίσει σκύλους στον ποταμό Daly, στην Αυστραλία.

Οι εικόνες μπορεί να προκαλούν εντύπωση αλλά για τους ανθρώπους της περιοχής, κοντά στην προβλήτα Mango Farm, είναι απλά… καθημερινότητα, καθώς τα νερά του ποταμού είναι γεμάτα κροκόδειλους.

Εκπρόσωπος του πάρκου τροχόσπιτων της περιοχής είπε πως οι ψαράδες είχαν εντοπίσει τον κροκόδειλο αλλά εκείνος δεν τους είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

«Περισσότερο ήταν πρόβλημα για την κοινότητα παρά για μας», τόνισε, «όταν ζεις δίπλα στον ποταμό, μοιράζεσαι το χώρο με τους κροκόδειλους. Γενικά πρέπει να προσπαθείς να ζεις μαζί τους…»

Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο είναι ένα ζήτημα η απομάκρυνση των ερπετών από το φυσικό τους περιβάλλον- αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κροκόδειλος απομακρύνθηκε γιατί θεωρήθηκε απειλή προς την κοινότητα.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών Άγριας Ζωής της περιοχής είπε πως είχαν δει τον κροκόδειλο να παρακολουθεί μικρά παιδιά αλλά και σκύλους στην κοινότητα αυτοχθόνων κοντά στον ποταμό.

Εκτίμησε πως ο κροκόδειλος ζύγιζε περίπου 550 κιλά και σε μήκος θα έφτανε τα 4,8 μέτρα αν δεν του έλειπε ένα μέρος της ουράς του.

«Ήταν απειλή για την κοινότητα, υπάρχουν παιδιά που παίζουν και ψαρεύουν κοντά στις όχθες του ποταμού», πρόσθεσε.

Το ερπετό ναρκώθηκε και μεταφέρθηκε στο καταφύγιο Darwin Crocodile Farm.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:

1

2

3

4

5

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *