Αυτή η τεράστια σχισμή στην Αφρική θα είναι ο επόμενος ωκεανός (βίντεο)

Φαίνεται ότι στη δεύτερη μεγαλύτερη ήπειρο του κόσμου αρχίζουν να δημιουργούνται οι συνθήκες για έναν έκτο ωκεανό.Οι δύο τεκτονικές πλάκες κάτω από την ήπειρο της Αφρικής σιγά-σιγά απομακρύνονται η μια από την άλλη.
Ως αποτέλεσμα έχει δημιουργηθεί μια τεράστια σχισμή στην Αιθιοπία που φτάνει πάνω από τα 60 χλμ. και μάλιστα έχει ηφαιστειακή δραστηριότητα πανομοιότυπη με αυτή που συμβαίνει στο βυθό των ωκεανών. Μάλιστα αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά δημιουργείτε μια λεκάνη για έναν νέο ωκεανό.
Οι τεκτονικές πλάκες κινούνται χωριστά σε ρυθμό 2 εκατοστών κάθε χρόνο, οπότε όταν ολοκληρωθεί η σχισμή, θα εκτείνεται από την Ερυθρά Θάλασσα στο βορρά, παίρνοντας νερό από τον Κόλπο του Άντεν, μέχρι το Κέρας της Αφρικής χωρίζοντάς την ήπειρο στη μέση. Πάντως για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου ένα εκατομμύριο χρόνια.
Source: Colossal Fissure In Africa Will Pave The Path For A New Ocean by InterestingShit Labels Περίεργα – Απίστευτα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *