ΑΥΤΟ είναι το σχέδιο του Μαρινάκη αν πάρει τελικά τηλεοπτική άδεια!

1Το ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπήκε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες…
δεν αποτελεί έκπληξη. Η πληροφόρηση που ερχόταν από το περιβάλλον του και όλα τα δημοσιεύματα τον έφερναν αποφασισμένο να μπει στη διαδικασία και να «χτυπήσει» πανελλαδική άδεια εθνικής εμβέλειας με πλάνο επενδύσεων (μαζί με το ποσό της συμμετοχής) κοντά στα 50 εκατ. ευρώ!

Το νούμερο είναι πραγματικά απίστευτο για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας αυτή την περίοδο της κρίσης, πολύ περισσότερο σήμερα που η διαφημιστική πίτα έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το σκεπτικό του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι συγκεκριμένο. Θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τη μία από τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας για ένα ειδησεογραφικό κανάλι που θα συμπεριλαμβάνει ειδησεογραφία, ψυχαγωγία και παράλληλα θα έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των τμημάτων του Ολυμπιακού!

Θα πρόκειται, δηλαδή, για ένα κανάλι που θα έχει το μοναδικό προνόμιο να δείχνει ΟΛΑ τα παιχνίδια ΟΛΩΝ των τμημάτων σε άνδρες και γυναίκες του Ολυμπιακού, με ό,τι σημαίνει αυτό για τις διαφημίσεις και τα έσοδα που θα αποκτήσει το κανάλι εφόσον τελικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορέσει με την προσφορά του να αποκτήσει μια από τις τέσσερις άδειες.

Για όποιον θυμάται, το σχέδιο αυτό προσπάθησε πρώτος να το καθιερώσει ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος, όμως, δεν μπόρεσε τελικά να επενδύσει σε ένα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλι. Το όνειρό του δεν υλοποιήθηκε, καθώς το TV Magic δεν είχε αποκτήσει ποτέ εθνικής εμβέλειας άδεια και ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν πήρε την απόφαση να επενδύσει σε αυτό.

Το επενδυτικό σχέδιο που έχει προβλέψει ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει σε πρώτο πλάνο τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος θεωρεί πως η ομάδα και ο κόσμος της είναι η μοναδική υπεραξία ακόμα και στα Media σε μια περίοδο άγριας κρίσης και κατάρρευσης των εσόδων από διαφήμιση και όχι μόνο.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να δούμε με βάση την προσφορά που θα καταθέσει η εταιρεία του Alter Ego, εάν πραγματικά θέλει να μπει και να επενδύσει στα ελληνικά ΜΜΕ.
Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *