Αυτόνομα βαν για τη μεταφορά αθλητών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Αυτόνομα βαν για τη μεταφορά αθλητών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα παρέχει μέχρι και 20 ειδικά σχεδιασμένα οχήματα e-Palette «Tokyo 2020 Version» για την υποστήριξη των μετακινήσεων των αθλητών στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020.

Τα οχήματα αυτά, σύμφωνα με την εταιρεία, θα παρέχουν υπηρεσίες αυτόματης, «κυκλικής» μεταφοράς στα ολυμπιακά και παραολυμπιακά χωριά για αθλητές και σχετικό προσωπικό. Τα οχήματα αυτά κινούνται με μπαταρία και έχουν προσαρμοστεί ειδικά για χρήση στους Ολυμπιακούς, με βάση εν μέρει feedback από αθλητές για τις ανάγκες μετακινήσεών τους σε προηγούμενους αγώνες.

Το e-Palette είχε ανακοινωθεί το 2018 και είναι το πρώτο όχημα της Toyota που έχει αναπτυχθεί ειδικά για υπηρεσίες αυτόνομων μεταφορών. Η «Tokyo 2020 Version» έχει προσαρμοστεί για τις ανάγκες του Ολυμπιακού και του Παραολυμπιακού χωριού, με μεγάλες πόρτες και ηλεκτρικές ράμπες για να μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται εύκολα και γρήγορα οι αθλητές. Το όχημα θα ελέγχεται από ένα σύστημα αυτόματης οδήγησης ικανό για λειτουργία στα 19 χλμ/ ώρα, με την υποστήριξη χειριστή για λόγους ασφαλείας.

Η Toyota σχεδιάζει να αξιοποιήσει την εμπειρία από τη λειτουργία του e-Palette στους Ολυμπιακούς του Τόκιο για την περαιτέρω εξέλιξη του οχήματος για σκοπούς εφαρμογών «Mobility-as-a-Service». Το όχημα θα παρουσιαστεί στο περίπτερο της Toyota κατά το 2019 Tokyo Motor Show στην Ιαπωνία, στα τέλη του Οκτωβρίου.

Το όχημα έχει συμμετρικό σχεδιασμό με χαρακτηριστικό σχήμα κύβου με τροχούς στις τέσσερις γωνίες του. Περιλαμβάνει εύχρηστες χειρολαβές και καθίσματα, καθώς και μεγάλες συρόμενες πόρτες, ηλεκτρικές ράμπες και ένα σύστημα ελέγχου άφιξης για χρήση όταν πλησιάζει στους προορισμούς του για να μπορούν οι επιβάτες- περιλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια- να μπαίνουν και να βγαίνουν εύκολα και γρήγορα. Το όχημα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και τέσσερις επιβάτες σε αναπηρικά αμαξίδια, μαζί με επιπλέον επτά όρθιους επιβαίνοντες (ή 20 όρθιους, μαζί με τον χειριστή ασφαλείας). Το σύστημα αυτόματης κίνησής του αναζητά συνέχεια εμπόδια παντού γύρω από το όχημα και λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα. Όσον αφορά στις διαστάσεις του, έχει μήκος 5,2 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα και ύψος 2,7 μέτρα, ενώ η εμβέλειά του ανέρχεται περίπου στα 150 χλμ.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *