Αυτόνομος ρομποτικός πυροσβέστης

Αυτόνομος ρομποτικός πυροσβέστης

www.mhi.com

Δύο πυροσβεστικά ρομπότ, τα οποία, σε συνδυασμό, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο αυτόνομο πυροσβεστικό ρομποτικό σύστημα, ανέπτυξε η Mitsubishi Heavy Industries.

Το Water Cannon Robot, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ικανό να σβήνει φωτιές σε σημεία όπου οι συνθήκες θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες για ανθρώπους πυροσβέστες, όπως σε πετροχημικές εγκαταστάσεις, ενώ το Hose Extension Robot μπορεί να απλώνει μάνικα μέχρι και 300 μέτρων για να προμηθεύει νερό στο Water Cannon Robot. Μαζί, αυτά τα δύο ρομπότ, σε συνδυασμό με ένα ρομπότ αναγνώρισης και παρακολούθησης (το οποίο είναι διαθέσιμο τόσο σε εναέρια, όσο και χερσαία έκδοση) και ένα σύστημα εντολών, αποτελούν ένα «Firefighting Robot System», σχεδιασμένο για εγκατάσταση σε εξειδικευμένα οχήματα που θα το μεταφέρουν απευθείας στον χώρο της πυρκαγιάς.

WWW.MHI.COM

Το Firefighting Robot System αναπτύχθηκε από την ΜΗΙ στο πλαίσιο της συμμετοχής της ιαπωνικής εταιρείας σε ένα πενταετές πρόγραμμα της FDMA (της ιαπωνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης πυρκαγιών και καταστροφών) για την καλύτερη αντιμετώπιση ατυχημάτων στους τομείς της ενέργειας και των βιομηχανικών υποδομών. Στις 22 Μαρτίου έγινε μια ανοικτή επίδειξη των νέων ρομπότ στο Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Πυρκαγιών και Καταστροφών στο Τόκιο.

Τα δύο μοντέλα βασίζονται σε σκελετούς/ σασιά από μικρά αγροτικά οχήματα buggy, που παρέχουν μεγάλη ευελιξία ισχυρές αναρτήσεις. Επίσης, φέρουν GPS και αισθητήρες λέιζερ που επιτρέπουν αυτόνομη κίνηση: Χάρη στην ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών, τα ρομπότ μπορούν να κινούνται μόνα τους προς την πυρκαγιά, εξοπλισμένα με μάνικες.

Όταν φτάνουν στον χώρο της φωτιάς, το Water Cannon Robot μένει στη θέση του και το Hose Extension Robot πηγαίνει στην πηγή νερού, ενώ απλώνει τη μάνικα στο έδαφος, σε μήκος μέχρι και 300 μέτρων. Το Water Cannon Robot διαθέτει ακροφύσιο ικανό να εκτοξεύει νερό ή αφρό σε ποσότητες μέχρι και 4.000 λίτρων το λεπτό, σε πίεση 1.0 ΜPa.

Το Water Cannon Robot έχει μήκος 2,1 μέτρα, πλάτος 1,46 και ύψος 2,07. Ζυγίζει 16 τόνους, είναι τετράτροχο και μπορεί να πιάσει ταχύτητα 7,2 χλμ/ ώρα. Επίσης, είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε περιβάλλον υψηλών θερμοκρασιών.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *