Αυτός ήταν ο πραγματικός James Bond!

1Εξίσου γοητευτικός και ριψοκίνδυνος, ο Βρετανός μυστικός πράκτορας Dick Mallaby φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τον κινηματογραφικό πράκτορα 007 αλλά να ήταν και ο άνθρωπος από τον οποίο εμπνεύστηκε τον διάσημο χαρακτήρα James Bond ο Ian Fleming.

Ο Βρετανός μυστικός πράκτορας έπεσε με αλεξίπτωτο στη λίμνη Κόμο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχοντας μυστικούς κώδικες στην οδοντόκρεμά του! Ο Dick Mallaby είχε επιλεχθεί για τη θανατηφόρο αποστολή από το Special Operations Executive επειδή γνώριζε ιταλικά.

Ο Dick Mallaby ρίχτηκε με αλεξίπτωτο στη λίμνη Κόμο από βομβαρδιστικό αεροπλάνο τον Αύγουστο του 1943 για να συναντηθεί με αντιφασίστες αντάρες. Τον συνέλαβαν όμως αμέσως μετά την προσγείωσή του και παραλίγο να εκτελεστεί ως κατάσκοπος. Είναι εντυπωσιακό πως φορούσε ρούχα κάτω από τη στολή του, κάτι αντάξιο του κινηματογραφικού πράκτορα 007. Είχε επάνω του αρνητικά φωτογραφιών και μυστικούς κώδικες στην οδοντόκρεμά του!

Μετά την ανατροπή του Μουσολίνι, η νέα ιταλική ηγεσία ήθελε να χρησιμοποιήσει τον Dick Mallaby ως βασικό κρίκο στις διαπραγματεύσεις. Ήταν μάλιστα μέσα στο αεροπλάνο που μετέφερε τη νέα ιταλική ηγεσία και τον βασιλιά Victor Emmanuel III. Αργότερα αιχμαλωτίστηκε ξανά, αυτή τη φορά από τα SS επειδή προσπάθησε να τρυπώσει στη βόρεια Ιταλία από την Ελβετία το 1945.

Αν και βρέθηκε για δεύτερη φορά αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, μπόρεσε να διαπραγματευτεί την παράδοση 800.000 Γερμανών στρατιωτών στην Ιταλία. “Ήταν ο James Bond της πραγματικής ζωής. Οι αποστολές του, όπως πολλές από τις περιπέτειες του κινηματογραφικού πράκτορα, είναι πιθανό να αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον Ian Fleming, του οποίου ο αδερφός εργαζόταν επίσης σε ειδικές επιχειρήσεις” είχε γράψει σε ένα βιβλίο για τη ζωή του Mallaby ο Gianluca Barneschi που είχε κάνει 20 χρόνια έρευνας.

“O Dick Mallaby ήταν ένας πολύ γενναίος Άγγλος. Οι αποστολές του ήταν απίστευτες. Θα έκαναν σπουδαία ταινία. Ο Mallaby ήταν ο σωστός άνθρωπος, τη σωστή στιγμή, στο σωστό σημείο σε δύο περιστατικά κατά τη διάρκεια του πολέμου. Και τις δύο φορές που τον συνέλαβαν θα μπορούσε να είχε εκτελεστεί”. Ο Dick Mallaby ωστόσο πέθανε στη Βερόνα το 1981 σε ηλικία 62 ετών.

Πηγή: Dailymail

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *