Αυτός είναι ο πιο “μισητός” άνθρωπος στα social media σήμερα- Δείτε γιατί (φωτό)

1Λέγεται Martin Shkreli, και είναι CEO στην φαρμακευτική εταιρεία Turing που έχει για έδρα της τη Νέα Υόρκη και ο ίδιος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πληθώρα αρνητικών σχολίων σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω social media.

Αιτία στάθηκε η ανακοίνωση που έκανε ο Martin Shkreli, εκπροσωπώντας την εταιρεία του, πως η τιμή του φαρμάκου που κυκλοφορεί η εταιρεία και βοηθά να κερδίζουν την μάχη για τη ζωή, οι ασθενείς που πάσχουν από AIDS, θα αυξηθεί κατά 4000%. Και ενώ η αρχική ανακοίνωση από μόνη της προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ο ίδιος απάντησε στην κατακραυγή μέσω social media αρχικά τονίζοντας πως φρόντισε να μην αυξηθεί κατά 5,500 % και μετά χλεύασε όσους τον κατακρίνουν, με τον προκλητικό στίχο από τραγούδι του ράπερ Eminem “And it seems like the media immediately points a finger at me So I point one back at em, but not the index or pinkie” μέσω twitter. Μετά από αυτή την προκλητική απάντηση η κριτική που δέχεται είναι ακόμη πιο σφοδρή μέσω κυρίως των social media.
Το φάρμακο που είναι γνωστό ως Daraprim (pyrimethamine ) βοηθά ανθρώπους με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως συμβαίνει με τους ασθενείς που πάσχουν από τον ιό HIV. Όπως αναφέρει ο Independent, η εταιρεία αγόρασε τα δικαιώματα για το χάπι τον περασμένο Αύγουστο και η τιμή του πριν από λίγα χρόνια ήταν περίπου 16 ευρώ γα κάθε χάπι, ενώ τώρα θα εκτοξευτεί στα 667 ευρώ. Η αύξηση , θεωρείται πως οφείλεται, στη πρόσφατη νίκη  διάφορων εταιρειών σε δικαστήρια και στις οικονομικές τους απαιτήσεις γα τα δικαιώματα κυκλοφορίας του φαρμάκου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *