xOrisOria News

Αυτός είναι ο πιο “μισητός” άνθρωπος στα social media σήμερα- Δείτε γιατί (φωτό)

1Λέγεται Martin Shkreli, και είναι CEO στην φαρμακευτική εταιρεία Turing που έχει για έδρα της τη Νέα Υόρκη και ο ίδιος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πληθώρα αρνητικών σχολίων σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω social media.

Αιτία στάθηκε η ανακοίνωση που έκανε ο Martin Shkreli, εκπροσωπώντας την εταιρεία του, πως η τιμή του φαρμάκου που κυκλοφορεί η εταιρεία και βοηθά να κερδίζουν την μάχη για τη ζωή, οι ασθενείς που πάσχουν από AIDS, θα αυξηθεί κατά 4000%. Και ενώ η αρχική ανακοίνωση από μόνη της προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ο ίδιος απάντησε στην κατακραυγή μέσω social media αρχικά τονίζοντας πως φρόντισε να μην αυξηθεί κατά 5,500 % και μετά χλεύασε όσους τον κατακρίνουν, με τον προκλητικό στίχο από τραγούδι του ράπερ Eminem “And it seems like the media immediately points a finger at me So I point one back at em, but not the index or pinkie” μέσω twitter. Μετά από αυτή την προκλητική απάντηση η κριτική που δέχεται είναι ακόμη πιο σφοδρή μέσω κυρίως των social media.
Το φάρμακο που είναι γνωστό ως Daraprim (pyrimethamine ) βοηθά ανθρώπους με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως συμβαίνει με τους ασθενείς που πάσχουν από τον ιό HIV. Όπως αναφέρει ο Independent, η εταιρεία αγόρασε τα δικαιώματα για το χάπι τον περασμένο Αύγουστο και η τιμή του πριν από λίγα χρόνια ήταν περίπου 16 ευρώ γα κάθε χάπι, ενώ τώρα θα εκτοξευτεί στα 667 ευρώ. Η αύξηση , θεωρείται πως οφείλεται, στη πρόσφατη νίκη  διάφορων εταιρειών σε δικαστήρια και στις οικονομικές τους απαιτήσεις γα τα δικαιώματα κυκλοφορίας του φαρμάκου.

Use Facebook to Comment on this Post