Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου

Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου

Ένας τιτάνας της θάλασσας αναζητεί… 800 εκατ. δολάρια για να βγει στο νερό

Ο σχεδιαστής Chulhun Park έκανε κάποια στιγμή τη διπλωματική εργασία για το μεταπτυχιακό του.

«Project Valkyrie Superyacht» είπε το γιοτ που σχεδίασε, το μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής του κόσμου, το οποίο μάγεψε άπαντες και πολλοί είναι τώρα αυτοί που φλερτάρουν με την ιδέα να το κάνουν πραγματικότητα.

Με μήκος 229 μέτρων, είναι πράγματι ένα σωστό μεγαθήριο της θάλασσας. Το Valkyrie παραμένει το σχεδιαστικό όραμα του επικεφαλής σχεδιαστή της λετονικής Latitude Yachts, Chulhun Park, η διπλωματική εργασία που παρέδωσε στο μεταπτυχιακό του στο Royal College of Art του Λονδίνου δηλαδή.

Το εκπληκτικό σχέδιο του Νοτιοκορεάτη περιλαμβάνει καζίνο, θέατρο, γκαλερί τέχνης, εμπορικό κέντρο, εστιατόρια και ένα συνεδριακό κέντρο στις δομές του, εγκαταστάσεις που θα είναι προσβάσιμες στον κόσμο: «Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τα superyachts αποκλειστική υπόθεση των δισεκατομμυριούχων προκειμένου να επιδεικνύουν τον πλούτο τους», λέει ο Park, «ένα τέτοιο σκάφος ωστόσο θα είναι μια πλωτή αρχιτεκτονική που θα χρησιμοποιεί το κοινό».

Το Valkyrie, όταν και εφόσον κατασκευαστεί, θα νικήσει κατά κράτος το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου, το 180 μέτρων Azzam. Και δεν αποκλείεται καθόλου να το δούμε στο νερό, καθώς το σχέδιο μπήκε στο στόχαστρο της Palmer Johnson Yachts, όπου δούλευε ο Park πριν μετακινηθεί στη Latitude. Βασίζεται εξάλλου σε πολλά σχεδιαστικά ορόσημα της Palmer Johnson και ο σχεδιασμός του φέρει εν μέρει τη σφραγίδα της.

Το superyacht θα μπορεί να φιλοξενήσει 52 ανθρώπους σε 26 υπερπολυτελείς καμπίνες, πλάι στα 92 άτομα του προσωπικού και τις δικές τους 46 καμπίνες δηλαδή. Όσο για τα υλικά της κατασκευής, μιλάμε αποκλειστικά για ανθρακονήματα και αλουμίνιο, που θα βοηθήσουν το «θωρηκτό» να πιάνει ταχύτητες 25 κόμβων.

«Υπάρχει ένα γνήσιο ενδιαφέρον για το έργο», επιβεβαιώνει ο Park για το project το κόστος κατασκευής του οποίου εκτιμάται στα 800 εκατ. δολάρια, «έχω μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις, αλλά κανένα συμβόλαιο στα χέρια μου για την ώρα»…

Πηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *