Βίντεο: Είπε ότι «θα έτρωγε το βιβλίο του» εάν οι Εργατικοί έπαιρναν πάνω από 38% και… το έκανε

Κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν κρατά τον λόγο του…

Μπορεί οι εξελίξεις να «τρέχουν» στη Βρετανία μετά την πύρρειο νίκη των Τόρις και την είδηση για σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, όμως ένας πολιτικός συντάκτης κατάφερε να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας με έναν αρκετά σουρεαλιστικό τρόπο: τρώγοντας κατά τη διάρκεια live εκπομπής το βιβλίο του, ως… αυτοτιμωρία για τη λάθος πρόβλεψή του σχετικά με τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης.

Ο Μάθιου Γκούντγουιν, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Κεντ, είχε αποκλείσει μέσω ανάρτησής του στα social media να συγκεντρώσουν οι Εργατικοί πάνω από 38% στις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης. Μάλιστα, ο ακαδημαϊκός ήταν τόσο σίγουρος για την πρόβλεψή του που είχε δεσμευτεί να «φάει δημόσια το βιβλίο του» εάν το διέψευδαν τα αποτελέσματα.

«Σας το λέω ξεκάθαρα. Οι Εργατικοί, υπό την ηγεσία του Κόρμπιν, αποκλείεται να πάρουν πάνω από 38%. Αν το κάνουν, με χαρά να φάω το καινούργιο μου βιβλίο για το Brexit», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o εκκεντρικός καθηγητής στις 27 Μαΐου.

Δυστυχώς για τον ίδιο τον ίδιο, η πραγματικότητα τον διέψευσε πανηγυρικά, αφού οι Εργατικοί συγκέντρωσαν το 40,3% των ψήφων. Κι επειδή το Ίντερνετ έχει μνήμη… ελέφαντα, πολλοί χρήστες έσπευσαν να του υπενθυμίσουν τι είχε πει. «OK, κερδίσατε. Θα φάω το βιβλίο μου live στο Sky News στις 4.30 μ.μ.», έγραψε σήμερα στο Twitter του ο Γκούντγουιν και, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν κράτησε τον λόγο του.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *