Βαν Ντεν Σπίγκελ: “H EuroLeague υπερφόρτωσε το καλεντάρι”

Βαν Ντεν Σπίγκελ: "H EuroLeague υπερφόρτωσε το καλεντάρι"

Ο Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ σημείωσε το πόσο σημαντικές για το ευρωπαϊκό μπάσκετ οι εθνικές λίγκες, ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η EuroLeague προχώρησε σε αλλαγές στο καλεντάρι της χωρίς να συζητήσει με την ULEB.

Ο Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ στάθηκε στη σημασία που έχουν τα εγχώρια πρωταθλήματα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε και στη διαμάχη που υπάρχει μεταξύ της EuroLeague και της FIBA τονίζοντας πως η ULEB και οι λίγκες είναι πάντα ανοικτές για διάλογο.

"Οι εθνικές λίγκες συνθέτουν τη βάση για όλα όσα συμβαίνουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με το Basketball Champions League που έχει καθιερωθεί, νομίζω ότι έχουμε βρει μία πολύ καλή λύση, μία ωραία φόρμουλα. Εμείς, στην ULEB, είμαστε μόνιμα «μέτοχοι» της ΕuroLeague και σε αυτές τις σχέσεις που είναι μάλιστα διεθνείς, πρέπει πάνω από όλα να υπάρχει διάλογος. Ολες οι εθνικές λίγκες και εμείς στην ULEB, είμαστε πάντα διαθέσιμοι για να βρεθεί ένα μοντέλο το οποίο θα είναι λειτουργικό για όλους, για τις Λίγκες, για τις εθνικές ομάδες, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θέλουμε πραγματικά να είμαστε στο «μέτωπο» αυτών των συνομιλιών. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να βρούμε λύσεις για όλους τους φορείς, ιδιαίτερα πάνω στις ερωτήσεις που αφορούν στο καλεντάρι, που είναι πιο σύνθετες τη δεδομένη στιγμή", δήλωσε στο "Basketeurope" ο πρόεδρος της ULEB, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για την ανακοίνωση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Λιγκών Μπάσκετ κάτα της EuroLeague για τις αλλαγές στο πρόγραμμα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης της σεζόν 2019/20:

"Χρειάζεται διάλογος. Δεν ωφελεί σε τίποτα το μπάσκετ αν κάποιος σκέφτεται μόνο το δικό του μοντέλο. Πρέπει να σκεφτούμε όλα τα μέρη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τους παίκτες, τις ομάδες. Πρέπει να κάνουμε ένα διάλογο και σε αυτόν να έχουμε στο μυαλό μας ότι οφείλουμε να βρούμε λύσεις και όχι να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας. Η EuroLeague δεν μας συμβουλεύτηκε για το καλεντάρι της. Δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει, αλλά από την στιγμή που οι δικές μας λίγκες δίνουν τις ομάδες που παίζουν στην EuroLeague, θα ήταν λογικό να το συζητήσει μαζί μας και όχι να υπερφορτώσει το καλεντάρι, τις ομάδες και τις λίγκες".

Τέλος, ο Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ ξεκαθάρισε πως η EuroLeague έχει διαβεβαιώσει την ULEB πως οι αγώνες της δεν θα γίνονται τα Σαββατοκύριακα: "Έχουμε θέσει αυτό το ζήτημα πολλές φορές στην EuroLeague και σε πολλές περιπτώσεις. Το σαββατοκύριακο πάντα ήταν για τα εθνικά πρωταθλήματα και η ECA μας έχει διαβεβαιώσει ότι έτσι θα παραμείνει και στο μέλλον".

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *