Βαριές καταγγελίες Τσίπρα: Το άγνωστο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από τα μνημονιακά κέντρα και το σχέδιο για άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης!

43Για τη συμφωνία του Eurogroup, το κυβερνητικό έργο και τις επόμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στον Κεραμεικό κατά την οποία θα εκλεγεί ο νέος Γραμματέας της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας. Όμως, αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενείς αναφορές στα εμπόδια και στις προβοκάτσιες που στήνουν στην κυβέρνηση κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.

Έκανε λόγο για σχέδιο να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε φθορά, ανατροπή, ή άνευ όρων παράδοση, πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς και διαμήνυσε ότι όσοι περιμένουν τρίτο μνημόνιο θα διαψευστούν.

Τα επιχειρηματικά και τραπεζικά παράκεντρα που έλεγχαν επί σειρά ετών τις τύχες της χώρας, επιχείρησαν με πραξικοπηματικές μεθόδους να εγκλωβίσουν τον πρωθυπουργό σε μνημονιακές δεσμεύσεις.

Για λόγους προφανώς στρατηγικής ο πρωθυπουργός, αναφέρει το newsbomb.gr, δεν προέβη σε ορισμένες αποκαλύψεις που δείχνουν τη λυσσαλέα αντίσταση που προβάλλουν συγκεκριμένα μνημονιακα κέντρα τα οποία ακόμα λειτουργούν στον κρατικό μηχανισμό, σε αγαστή -φυσικά- συνεργασία με κέντρα εκτός Ελλάδας…

Την Τετάρτη το βράδυ με επιδέξιες, στρατηγικές κινήσεις, αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει του ένα μίνι «πραξικόπημα» σε βάρος της κυβέρνησης από συγκεκριμένο μνημονιακό θύλακα του κράτους, που πιστεύει ότι ακόμα κυβερνούν τα μνημόνια.

Τελικά με επιδέξιες κινήσεις και πρωτοβουλίες, με συμμετοχή των «κατάλληλων» ανθρώπων, το πρόβλημα ξεπεράστηκε…
Επίσης απολύτως αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν στο Newsbomb.gr, ότι δεν είναι άσχετη με αυτές τις αντιδράσεις που σημειώνονται σε βάρος της κυβέρνησης η άρνηση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΚΤ να εγκρίνει τα δύο πρόσωπα που προτάθηκαν για την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας!
Συγκεκριμένα ενώ «πέρασε» το interview η προτεινόμενη ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Λούκα Κατσέλη,«έκοψαν» τον προτεινόμενο ως διευθύνοντα σύμβουλο κ.Μιχελή και παράλληλα ζήτησαν να μην τοποθετηθεί στη νέα της θέση η κ. Κατσέλη μέχρι η κυβέρνηση να προτείνει νέο διευθύνοντα σύμβουλο και να τον εγκρίνουν, ώστε να αναλάβουν καθήκοντα «πακέτο»!

Σκληρή κριτική σε ΝΔ-ΚΚΕ

Ασκώντας κριτική σε ΝΔ και ΚΚΕ, χαρακτήρισε κωμικό και αμήχανο όταν προσπαθούν οι εκπρόσωποι του παλιού να αποδείξουν ότι και “το νέο είναι μία από τα ίδια. Ότι συνεχίζουμε την πολιτική τους. Αλλά και πόσο θλιβερό να αναπαράγουν με επαναστατική αφέλεια αυτή τη στρέβλωση πολιτικές δυνάμεις με προοδευτική ιστορία και αριστερό πρόσημο”.

Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, είχαν “στήσει παγίδα για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση, με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης. Σκοπέυοντας, στη λεγόμενη αριστερή ή αντιμνημονιακή παρένθεση. Πήγαμε στη διαπραγμάτευση σε καθορισμένα από πριν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια”.

«Το σχέδιο, στο οποίο συνένοχος και εν πολλοίς εκτελεστικό όργανο είναι και ο πρώην πρωθυπουργός που την ώρα που η Ελλάδα διεκδικούσε με αγωνία, καλούσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε ψηφίσματα εναντίον της εθνικής προσπάθειας. Το σχέδιό τους, λοιπόν, ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε φθορά, ανατροπή, ή άνευ όρων παράδοση, πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Και πριν το ελληνικό παράδειγμα επιδράσει στους συσχετισμούς σε άλλες χώρες. Και κυρίως πριν από τις εκλογές στην Ισπανία» ανέφερε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορικά πρωτοφανή πρόκληση: Να προωθήσει την κοινωνική και πολιτική αλλαγή, από θέση όχι αντιπολίτευσης, αλλά από θέση κυβερνητικής ευθύνης» υπογράμμισε.

«Κάθε απόφασή μας, κάθε διαπίστωση, κάθε κίνηση, κάθε δημόσια τοποθέτησή μας, έχει επίδραση όχι μόνο στο σήμερα και στο αύριο της Αριστεράς, ή των κινημάτων προόδου, αλλά στο σήμερα και στο αύριο της Ελλάδας και του λαού της. Πρόκειται για μια νέα ευθύνη. Σε μια εντελώς νέα κατάσταση. Και είμαι βέβαιος ότι είμαστε σε θέση να κρατήσουμε στους ώμους μας» ανέφερε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *