«Βγαίνουν και από πάνω» οι Τούρκοι για την διακοπή των συνομιλιών στην Κύπρο

58Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση των ελληνοκυπρίων να διακόψουν τη διαδικασία των συνομιλιών , εμφανίζοντας στην ουσία ως «φταίχτη» την κυπριακή κυβέρνηση.

Η απόφαση που έλαβε η ελληνοκυπριακή πλευρά , αποτελεί σαφή ένδειξη της ανειλικρίνειας της σε σχέση με την τελευταία διαδικασία η οποία συνεχίζεται από το 2008. Αυτό που έχει ανάγκη η Κύπρος δεν είναι μια νέα ένταση αλλά η δημιουργία του αναγκαίου κλίματος για λύση και συνεργασία», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ , σαν να μην συμβαίνει τίποτα .

Οι τούρκοι μάλιστα υπερτονίζουν , την τουρκική προσπάθεια, να καταλήξει γρήγορα σε ένα αποτέλεσμα η διαδικασία του ΟΗΕ, που συνεχίζεται από το 2008 και η οποία αναζωογονήθηκε με τις έντονες προσπάθειες της τουρκικής πλευράς, για να μην χαραμιστεί αυτή η τελευταία ευκαιρία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Κυπριακό ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο με τις προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς και της εγγυήτριας Τουρκίας, αλλά και με τις πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης, που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μονομερώς τους φυσικούς πόρους με την αυταπάτη ότι είναι ο μοναδικός κάτοχος του νησιού.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ διαμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ να καταντήσουν οι Τουρκοκύπριοι μειονότητα στο «κράτος» των ελλήνων.

Νομίζουμε ότι οι έλληνες αξιωματούχοι να κατανοούν τις τουρκικές παγίδες και την μεγάλη σοβαρότητα του ζητήματος. Όχι μόνο κατηγορούν την ελληνοκυπριακή πλευρά , προκαλώντας ταυτόχρονα σε αέρα και θάλασσα, αλλά « κατηγορούν», ανοικτά τους Κυπρίους για όλα αυτά που διαδραματίζονται στην Κύπρο. Εμείς εδώ στο Pentapostagma.gr , τονίζουμε ότι η «καταιγίδα» στην Κύπρο βρίσκεται εν εξελίξει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *