Βελτιωμένος σε πολλά σημεία ο νέος Mozilla Firefox 68

Βελτιωμένος σε πολλά σημεία ο νέος Mozilla Firefox 68

O Mozilla Firefox έχει φτάσει πλέον στην έκδοση 68, η οποία έχει αρκετές βελτιώσεις στο πεδίο των επεκτάσεων, μαζί με μία νέα διαμόρφωση ανάγνωσης.

Η νέα σκοτεινή διαμόρφωση ανάγνωσης του Mozilla Firefox 68 βοηθά τη συγκέντρωση για όσους επιλέγουν να διαβάζουν κείμενα στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τους. Παράλληλα, περιλαμβάνεται μία λίστα με προτεινόμενες επεκτάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του χρήστη. Οι IT managers μίας επιχείρησης έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα εργαλεία προκειμένου να ρυθμίζουν όλες τις παραμέτρους χρήσης του Firefox σε μία επιχείρηση. Την ίδια στιγμή, η Mozilla έχει κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία εντοπισμού των κακόβουλων επεκτάσεων, σε περίπτωση που ένας χρήστης βλέπει μία ύποπτη λειτουργία.

Η καρτέλα των προτεινόμενων επεκτάσεων περιλαμβάνει εκείνα τα στοιχεία που έχουν την έγκριση των υπαλλήλων της εταιρείας, ή έχουν συγκεντρώσει θετικά σχόλια από τους επιμέρους χρήστες ενός από τους πιο δημοφιλείς browsers στο Διαδίκτυο. Μερικές χρήσιμες και επιπρόσθετες βελτιώσεις του νέου browser περιλαμβάνουν τη διόρθωση ενός προβλήματος παράλληλης λειτουργίας του antivirus με HTTPS sites.

Για τη λειτουργία του μικροφώνου και της κάμερας, o Firefox 68 απαιτεί τη σύνδεση με το πρωτόκολλο HTTPS, έτσι ώστε να είναι κρυπτογραφημένη και ασφαλής η επικοινωνία με τη χρήση των δύο αυτών στοιχείων hardware. H βελτίωση αυτή θεωρείται ως μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες, μιας και έχουν γίνει πολλές αναφορές για κακόβουλη χρήση της κάμερας και του μικροφώνου στο Διαδίκτυο. Μερικές ακόμα βελτιώσεις που μπορεί να βρει ο χρήστης του Mozilla Firefox 68 περιλαμβάνουν την μεγαλύτερη συμβατότητα με τον Google Chrome, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί με την έλευση του Firefox 69.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ZD Net, o Firefox 68, επιτρέπει την ασφαλέστερη ταυτοποίηση όσων ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα, αλλά και για σκοπούς online marketing που συχνά – πυκνά ζητούν την ταυτότητα του κάθε χρήστη.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *