Βιταμίνη C: Σε ποια φρούτα και λαχανικά θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποσότητα

H βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση και συμβάλει στο σχηματισμό του συνδετικού ιστού.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι οι παρακάτω:

Οι πιπεριές αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Ένα φλιτζάνι ωμής κόκκινης πιπεριάς μας δίνει 46 θερμίδες, περιέχει 190,3 mg βιταμίνης C και είναι πλούσια σε καροτένια. Η ίδια ποσότητα πράσινης πιπεριάς αποδίδει 30 θερμίδες και περιέχει 120 mg βιταμίνης C.

To μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Ένα φλιτζάνι μπρόκολου μας δίνει 55 θερμίδες και περιέχει 101 mg βιταμίνης C. Μαγειρέψτε το για όσο λιγότερο χρονικό διάστημα μπορείτε.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα νόστιμα λαχανάκια Βρυξελλών είναι φτωχά σε θερμίδες, ένα φλυτζάνι αποδίδει μόνο 45 θερμίδες και περιέχει 96 mg βιταμίνης C. Τα λαχανάκια είναι πλούσια σε βιταμίνες Κ, Α, Β-6, σε φυλλικό οξύ, σε κάλιο, σε ασβέστιο και σε μαγγάνιο.

Είναι η πιο γνωστή πηγή βιταμίνης C. Ένα μέτριο πορτοκάλι αποδίδει 62 θερμίδες και περιέχει 69,7 mg βιταμίνης C.

Ένα μέτριο ακτινίδιο αποδίδει 42 θερμίδες και περιέχει 70 mg βιταμίνης C. Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, σε βιταμίνη Ε, σε φυλλικό οξύ, σε κάλιο και μαγνήσιο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *