Βλασσόπουλος: “Αυτά τα παιχνίδια κάνουν πραγματικούς παίκτες, πραγματικές ομάδες”

Βλασσόπουλος: "Αυτά τα παιχνίδια κάνουν πραγματικούς παίκτες, πραγματικές ομάδες"

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος εκθείασε τους παίκτες του για τη νίκη-πρόκριση στους "4" του Eurobasket U18 και τόνισε ότι τέτοια παιχνίδια κάνουν πραγματικούς μπασκετμπολίστες.

Ο τρόπος δεν ήταν… όμορφος, αυτό όμως ήταν το τελευταίο πράγμα που μετράει για την Εθνική Εφήβων. Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα νίκησε την Λιθουανία 70-66 και προκρίθηκε στους "4" του τουρνουά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (3/8, 21:15). Παράλληλα έδειξε για μία ακόμα φορά χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή, κάτι που σίγουρα θα χρειαστεί μεθαύριο…

"Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε πως θα το παλέψουμε από την αρχή ως το τέλος. Είχαμε διαβάσει καλά τους αιφνιδιασμούς και τα αριστερά ντράιβ της Λιθουανίας, που γνωρίζαμε πως είναι τα όπλα της", τόνισε αρχικά μιλώντας για το παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Βλασσόπουλος.

"Μας βγήκε και η κίνηση με τον Τσάμη στο ‘5’, που ταίριαζε καλύτερα πάνω στους ψηλούς τους. Ο Παναγιώτης έκανε εξαιρετική δουλειά, όπως και όλα τα παιδιά για να πάρουμε αυτή τη νίκη. Δεν παίζουν ρόλο τα μετάλλια, αλλά αυτά τα παιχνίδια κάνουν τα παιδιά πραγματικούς μπασκετμπολίστες και πραγματική ομάδα".

Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας έκανε επίσης και μια ξεχωριστή αφιέρωση μέσω των δηλώσεών του: "Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στη μητέρα μου που είχε σήμερα τα γενέθλιά της και θεωρώ πως για όλους μας, φυσικά και για τα παιδιά της ομάδας μας, είναι σημαντικό να έχεις δίπλα σου την οικογένεια".

Photo credits: FIBA

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *