Βλ. Πούτιν: «Oι ΗΠΑ λόγω Β. Κορέας οδηγούν σε καταστροφή τον πλανήτη»

Μια δήλωση που καταδεικνύει ότι Ρωσία και Κίνα δεν θα επιτρέψουν καμία αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στην Β.Κορέα έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν καθώς είπε ότι«μπορεί να οδηγηθούμε σε πλανητική καταστροφή»!

Ρώσοι και Κινέζοι γνωρίζουν πολύ καλά τον σχεδιασμό της Ουάσιγκτον να μεταφέρει βαρύ στρατηγικό οπλισμό στην κορεατική χερσόνησο ώστε να έχει σε «απόσταση βολής» ρωσικά και κινεζικά εδάφη χωρίς δυνατότητες άμεσης αντίδρασης

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του την Τρίτη ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι

«η στρατιωτική υστερία για τη Βόρειο Κορέα, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του πλανήτη αλλά και σε ανθρώπινες απώλειες».

«Tα παραδείγματα του Ιράκ και της Λιβύης έπεισαν την ηγεσία της Βορείου Κορέας ότι μόνο τα πυρηνικά μπορούν να την προστατεύσουν, κατά συνέπεια ούτε οι κυρώσεις μπορούν να την κάμψουν», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αυτό που δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος ήταν το αυτονόητο: Μόλις Λιβύη και Ιράκ έχασαν την δυνατότητα παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφής (κάτι που φυσικά οι ΗΠΑ διατηρούν) αντιμετώπισαν μια πολύ σκληρή μοίρα. Στην ουσία πλέον είναι διαλυμένες χώρες που αναμένεται να υποστούν και αλλαγές συνόρων

Οι ΗΠΑ διαμέσου της Βόρειας Κορέας έχουν ως πρώτο στόχο την ίδια την Κίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ζήτησαν από τον ΟΗΕ την διακοπή όλων των εμπορικών σχέσεων με την Β.Κορέα. Αυτό για την Κίνα θα σήμαινε απώλεια 60 δισ.δολαρίων το χρόνο!

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι η Κίνα κατέχει 3 τρισ. δολάρια αμερικανικό χρέος και εάν υποχρεωθεί να το κάνει θα το χρησιμοποιήσει ενάντια στην Ουάσιγκτον

Στις ΗΠΑ εφαρμόζουν την τακτική Κίσινγκερ: Παράνοια στον ύψιστο βαθμό ώστε να φοβηθούν οι γεωπολιτικοί αντίπαλοι και να κάνουν πίσω. Μόνο που εδώ έχουν κάνει ένα λάθος. Και ο Β.Πούτιν και ο Ξι Ζιπίνγκ είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι και το κυριότερο αποφασιστικοί.

Υπενθυμίζεται ότ πριν τρεις ημέρες πάλι ο Ρώσος πρόεδρος είχε στηλιτεύσει την επικίνδυνη αμερικανική στάση

Εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, καλώντας σε αυτοσυγκράτηση και διάλογο προκειμένου, όπως τόνισε, να αποφευχθεί «μια ευρεία σύγκρουση» στη χερσόνησο.

«Τα προβλήματα της περιοχής δεν θα πρέπει να διευθετηθούν παρά μέσω του άμεσου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, χωρίς κανέναν όρο», ανέφερε τότε ο Πούτιν σε ανακοίνωσή του πριν την σύνοδο των BRICS από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.

«Οι προκλήσεις, η πίεση και η στρατιωτική και προσβλητική ρητορική αποτελούν αδιέξοδο», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η ελπίδα πως «μόνο η άσκηση πίεσης θα σταματήσει το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ είναι μάταιη και λανθασμένη».

Ο Πούτιν εκτίμησε επίσης ότι η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται αυτή την περίοδο «στα πρόθυρα μιας ευρείας σύγκρουσης», ενώ ζήτησε για μια ακόμη φορά να υποστηριχθεί ο οδικός χάρτης που έχουν προτείνει η Ρωσία και η Κίνα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Στην πόλη Σιαμέν της Κίνας βρίσκονται οι αρχηγοί κρατών της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής. Τους ηγέτες των BRICS πλαισιώνουν ως παρατηρήτριες χώρες η Ταϊλάνδη, το Μεξικό, η Αίγυπτος, η Γουινέα και το Τατζικιστάν, προκειμένου οι αξιωματούχοι να συζητήσουν ένα σχέδιο “BRICS Plus” για μια ενδεχόμενη επέκταση της ένωσης σε νέα μέλη.

Aναμένεται πάντως με ενδιαφέρον και τοποθέτηση του Κινέζου προέδρου Ξι Ζιπίνγκ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *