Βουλή: Καταδίκη του σκηνικού πόλωσης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το περιβάλλον σκληρής διπολικής σύγκρουσης που διαμορφώνεται ολοένα και περισσότερο ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων προβληματίζει τις ηγεσίες των μικρότερων κομμάτων, και η επιλογή των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη με τις χθεσινές ομιλίες τους να προσδώσουν στο κλίμα αυτό ακόμα μεγαλύτερη ένταση έκανε τους αρχηγούς της ελάσσονος αντιπολίτευσης να εκφράσουν με επιθετική κριτική προς αμφοτέρους τον προβληματισμό και την αντίδρασή τους.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ όρισε ως «κάλπικο» τον χαρακτήρα του «προοδευτικού προσκλητηρίου» του ΣΥΡΙΖΑ και προς απόδειξη του ισχυρισμού του επικαλέστηκε το περιεχόμενο των προτάσεων της πλειοψηφίας για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Οποιος ακόμα αμφιβάλλει για τον κάλπικο χαρακτήρα του προοδευτικού προσκλητηρίου του ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να παρακολουθήσει τις προτάσεις συνταγματικής αναθεώρησης της κυβέρνησης», είπε ο Δ. Κουτσούμπας. Αίσθηση, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι καταλόγισε ευθέως ευθύνες στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην εκδίκαση της υπόθεσης της Χρ. Αυγής, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως μέσω της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ συνέβαλε στο να εξοικειωθεί ένα μέρος της νεολαίας με την ακροδεξιά.

Επίθεση στα δύο μεγαλύτερα κόμματα για την επιλογή τους να συνδιαμορφώσουν περιβάλλον πόλωσης εξαπέλυσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εν. Κεντρώων Β. Λεβέντης: «Το σύστημα του δικομματισμού είναι που πτώχευσε την Ελλάδα», τόνισε, ενώ μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στην επαναδιατύπωση προτάσεων της Ε.Κ. που δεν έχουν γίνει αποδεκτές. Μεταξύ αυτών ανέφερε την «ποινικοποίηση του ρουσφετιού» μέσω συνταγματικής πρόβλεψης και τη λήψη μέτρων αποτροπής της αποστασίας βουλευτών.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για χαμένη ευκαιρία: «Σήμερα είναι μια τελετή μεγάλου αποχαιρετισμού. Αποχαιρετούμε άλλες τρεις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για τη συνταγματική αναθεώρηση», είπε και συνέχισε: «Αποχαιρετούμε τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, την αλλαγή στο καθεστώς της βουλευτικής ασυλίας, μία ενωτική λύση στην εκλογή του ΠτΔ».

Ο αρχηγός της Χ.Α. Ν. Μιχαλολιάκος εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, υποστηρίζοντας ότι άπαντες έχουν στοχοποιήσει το κόμμα του.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *