Βουλή: Κορυφώνεται η «μάχη» για τη συμφωνία των Πρεσπών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η «μάχη» για τη συμφωνία των Πρεσπών ενόψει και της κρίσιμης ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία ενδέχεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Το ενδιαφέρον στρέφεται, όπως ήταν αναμενόμενο, στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αναδείξουν με επιχειρήματα την άποψή τους για τη συμφωνία.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε την εισήγηση συνεργατών του για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, καθώς θεώρησε πως το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ψηφοφορίας θα ήταν ούτως ή άλλως προεξοφλημένο, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα με τη στήριξη τεσσάρων δανεικών βουλευτών του Πάνου Καμμένου.

Συνεπώς, η ΝΔ θα ρίξει όλο το βάρος της στην ανάδειξη των επιχειρημάτων εναντίον της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών και θα καλέσει όλους τους βουλευτές να συνειδητοποιήσουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Κυρίως δε αυτούς που εμφανίζονται ξαφνικά πρόθυμοι να την κυρώσουν (Κουντουρά, Παπακώστα, Κόκκαλη, Παπαχριστόπουλο κα), ενώ δεν έχουν ανάλογη εντολή από τους ψηφοφόρους τους και είχαν στο παρελθόν ταχθεί κατά μιας τέτοιας συμφωνίας.

Χθες, η παραδοχή, εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, του γεγονότος ότι η εθνική αντιπροσωπεία καλείται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δίχως να έχει τυπικά ολοκληρωθεί η διαδικασία συνταγματικών αλλαγών στην ΠΓΔΜ και ως εκ τούτου, χωρίς η ελληνική Βουλή να έχει στην διάθεσή της επίσημο έγγραφο με τη μορφή του Συντάγματος της γείτονος που να συμπεριλαμβάνει τις αλλαγές, επιβάρυνε την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στην Ολομέλεια και πυροδότησε διαδοχικές εντάσεις.

Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ έθεσαν με ιδιαίτερη έμφαση ζήτημα κατάθεσης του επίσημου συνταγματικού κειμένου της γειτονικής χώρας με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να απαντά ότι όλα τα αναγκαία έγγραφα έχουν κατατεθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *