Βόλος – Πανιώνιος 2-1: Μεταμόρφωση και ανατροπή

Βόλος – Πανιώνιος 2-1: Μεταμόρφωση και ανατροπή

Ο Βόλος κακοπέρασε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, μεταμορφώθηκε όμως στο δεύτερο μέρος και με δύο γκολ ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 σε 2-1. Με δέκα κυανέρυθροι δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι θετικό.

Συναρπαστική εξέλιξη είχε η αναμέτρηση του Βόλου με τον Πανιώνιο στο Πανθεσσαλικό για την 14η αγωνιστική της Super League 1. Το παιχνίδι τα είχε όλα.

Γκολ για τους φιλοξενούμενους, φοβερές επεμβάσεις από τους δύο γκολκίπερ και στο τέλος VAR, αποβολή και ανατροπή υπέρ των γηπεδούχων που έφτασαν στου 17 βαθμούς και βρίσκονται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος. Στους 6 βαθμούς ο Πανιώνιος και στην 13η θέση.

1. ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η ομορφιά που βγάζει ο Πανιώνιος στο παιχνίδι του είναι η πίεση ψηλά. Οι ιδιαιτέρως ορεξάτοι ποδοσφαιριστές του Παπαβασιλείου πιέζουν ψηλά και ψάχνουν το λάθος της αντίπαλης άμυνας. Έτσι έκαναν και στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Βόλο.

Επίσης, όταν οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές, οι κυανέρυθροι έκλειναν καλό το κέντρο, και πάλι περίμεναν την λάθος εκτίμηση για να βγουν στην αντεπίθεση, πράγμα που κατάφεραν αρκετές φορές στο α' μέρος και δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μελίσσα.

2. ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΒΟΛΟΣ

Ο Βόλος βασίζει κατά πολύ το παιχνίδι του στην επιθετική γραμμή και τις προσωπικές ενέργειες των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε αυτή. Αυτός είναι και ένας λόγος που οι Βολιώτες… χωλαίνουν μπροστά, διότι βασίζονται στις ατομικές προσπάθειες και όχι στην ομαδική δουλειά που μπορεί να δημιουργήσει φάση για γκολ και από τους μέσους.

Στο πρώτο 45ο λεπτό, λοιπόν, κανείς από την επίθεση δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω. Μουνίθ και Χοακίν Τόρες αναλώθηκαν σε πολλές ατομικές προσπάθειες, χωρίς προσπάθεια να τροφοδοτηθεί ο Μάντζης. Τη μία και μοναδική φορά στο α' σαρανταπεντάλεπτο που ο Μάντζης πήρε την μπάλα στην περιοχή, ο Βόλος έφτιαξε την πιο επικίνδυνο στιγμή του στο 39', αλλά την κεφαλιά του επιθετικού κατάφερε να αποκρούσει ο Μαλέρμπ.

3. ΚΟΡΝΕΡ, ΓΚΟΛ, ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Ο Πανιώνιος κέρδισε πολλά κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο. Σε ένα απ' αυτά βρήκε και γκολ για το 0-1. Στο 27ο λεπτό οι κυανέρυθροι εκτέλεσαν, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν την άμυνα και η μπάλα κατέληξε στον Εμμανουηλίδη.

Εκεί, ο δανεικός επιθετικός από τον Πανιώνιο κοίταξε την εστία του Μελίσσα και με το δεξί άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στη σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο σκόρερ του Πανιωνίου άρχισε βασικός στο πρωτάθλημα. Ο κίπερ του Βόλου, πάντως, όποτε χρειάστηκε ήταν εξαιρετικός. Στο 42ο λεπτό, μάλιστα, πάλι από κόρνερ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ, ο Μελίσσας… πέταξε στον αέρα και έβγαλε την δύσκολη κεφαλιά του αρχηγού, Κόρμπου.

4. ΑΛΛΟΣ ΒΟΛΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Ο Πανιώνιος χάλασε το καλό του πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι κυανέρυθροι εμφανίστηκαν από το 64' έως το 65' με απειλητικές διαθέσεις και από εκεί και πέρα ο Βόλος έκανε ό,τι ήθελε. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και νίκησαν κατά κράτος σε όλες τις γραμμές τους Νεοσμυρνιώτες.

5. ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Μονομαχία Ευαγγέλου – Μάντζη στην περιοχή του Πανιώνιου. Το VAR καλεί τον Παπαδόπουλο, εκείνος ελέγχει τη φάση και καταλογίζει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο Μουνίθ στο 74' που ανέλαβε την εκτέλεση νίκησε τον πολύ καλό Μαλέρμπ και ισοφάρισε σε 1-1.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος έμεινε και με 10 παίκτες, διότι ο Ευαγγέλου ανέκοψε αντεπίθεση των παικτών του Φεράντο και ο ρέφερι τον απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη. Εκείνο το σημείο ήταν που ο Βόλος πάτησε για τα καλά το γκάζι, πιστεύοντας στην ανατροπή την οποία και πέτυχε στο 87'.

Ο Ντεντάκης έκανε μία πολύ ωραία μπαλιά στην περιοχή του Πανιώνιου, οι φιλοξενούμενοι αμυντικοί έχασαν τον Τσοκάνη και εκείνος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *