Βόμβα από Τσίπρα: Αιφνιδιάζει με διπλές πρόωρες εκλογές – Ημερομηνίες

Ποια τα 3 σενάρια για διπλές πρόωρες εκλογές;…
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα για εξάντληση της 4ετίας, οι σχεδιασμοί για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχουν ήδη ξεκινήσει στο Μαξίμου και εκείνο που φαίνεται να προκρίνεται είναι το σενάριο για δίδυμες κάλπες!

Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο οι εκλογικοί σχεδιασμοί του Μαξίμου συναρτώνται άμεσα με τις εξελίξεις στο πεδίο της τρίτης αξιολόγησης και γενικώς την πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος και υπαγορεύουν δίδυμες κάλπες σε κάθε περίπτωση.

Τα σενάρια για τις πρόωρες εκλογές:

Εκλογές την Άνοιξη του 2018. Σε αυτή την περίπτωση, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η δεύτερη κάλπη θα μπορούσε να είναι αυτή του «συμβουλευτικού» δημοψηφίσματος με φόντο τη συνταγματική αναθεώρηση – ένα ερωτηματολόγιο, για παράδειγμα, για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων κλπ.

Εκλογές το Φθινόπωρο του 2018. Η δεύτερη κάλπη σ’ αυτή την εκδοχή μπορεί είτε να είναι ξανά αυτή του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές είτε αυτή των αυτοδιοικητικών εκλογών, εάν έλθουν νωρίτερα με το νέο Καλλικράτη.

Εκλογές το Μάιο του 2019. Η διεξαγωγή τους, μαζί με τις Ευρωεκλογές, θα αποφασιστεί μόνον εάν τα πράγματα έχουν κυλήσει έως τότε κατ’ ευχήν για την κυβέρνηση και δεν έχει υποστεί μεγαλύτερη φθορά από τα μέτρα που θα έχουν εφαρμοστεί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *