Β.Πούτιν: «Οι ΗΠΑ μας εξαπάτησαν – Πείσαμε τον Γιανουκόβιτς να μην χρησιμοποιήσει στρατό και τον ανέτρεψαν»

Οι ΗΠΑ με χονδροειδή και χυδαίο τρόπο εξαπάτησαν τη Ρωσία πριν από το πραξικόπημα στην Ουκρανία, εξιστορεί ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν στο νέο ντοκιμαντέρ του γνωστού δημοσιογράφου Βλαντίμιρ Σολοβιόφ, που βγήκε στη δημοσιότητα.

Ο Ρώσος πρόεδρος επιμένει κυρίως στα γεγονότα του Φεβρουαρίου 2014 στο Κιέβο και στο τι προηγήθηκε με την επίσκεψη των ΥΠΕΞ της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας που υπέγραψαν με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς και την ηγεσία της ουκρανικής αντιπολίτευσης ντοκουμέντο εξόδου από την κρίση χωρίς αιματοχυσία.

Οι Αμερικανοί ως επιτηρητές ζήτησαν τη συνδρομή της Μόσχας προς εκτόνωση της κατάστασης.

Απευθύνθηκαν σε μας οι Αμερικανοί εταίροι μας και μας παρακάλεσαν να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε ο Γιανουκόβιτς να μην κινήσει το στρατό και ότι η ίδια η αντιπολίτευση θα απελευθερώσει την πλατεία και τα δημόσια κτίρια που κατέλαβε και θα περάσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων για την εξομάλυνση της κατάστασης, αποκαλύπτει ο Πούτιν.

Το Κρεμλίνο συμφώνησε, ο πρόεδρος της Ουκρανίας επίσης συμφώνησε να μην υπάρξει εκτροπή και «ένα 24ωρο αργότερα έγινε κρατική ανατροπή», εξηγεί ο Πούτιν.

Και όμως, τονίζει ο Ρώσος ηγέτης , δεν μας είπαν κουβέντα, δεν επιχείρησαν καν να εξηγήσουν ότι τάχα έτσι εξελίχτηκαν τα πράγματα και θα επιδιώξουμε να τα φέρουμε πάλι στην έννομη τάξη. Ούτε λέξη, αντίθετα έδωσαν πλήρη υποστήριξη σε εκείνους που έκαναν το πραξικόπημα! Έτσι, χυδαία και χοντροκομμένα μας εξαπάτησαν.

Ουσιαστικά η Αμερική έκανε με τα ίδια της τα χέρια το πραξικόπημα και στη συνέχεια αναγκάστηκε να στηρίζει την τωρινή εξουσία στο Κιέβο. Με τον τρόπο αυτό η Ουάσιγκτον έχει οδηγηθεί η ίδια σε αδιέξοδο, καταλήγει ο Πούτιν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *