Γέμισαν οι παραλίες

0Ανάσες δροσιάς στις κοντινές παραλίες θα αναζητούν και τις επόμενες ημέρες όσοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, καθώς η θερμοκρασία παίρνει την… ανηφόρα, με τον υδράργυρο να φτάνει σε ορισμένες περιοχές της χώρας μέχρι και τους 32 βαθμούς Κελσίου. Υγρασία και ζέστη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και την Τετάρτη, ενώ, σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στις νότιες περιοχές, σήμερα.
Ειδικότερα, σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, με μοναδική «παραφωνία» τις αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τις σποραδικές καταιγίδες που θα κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια της χώρας. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες (31-32 βαθμούς Κελσίου) αναμένονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη, με πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά, όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Μεταβολή στο σκηνικό βλέπουν οι μετεωρολόγοι από την Πέμπτη, οπότε αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια, και από το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με τον υδράργυρο να επιστρέφει σταδιακά ως την Παρασκευή σε πιο συνήθεις για την εποχή ενδείξεις.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *