Γέννησε και άρχισε να εκκρίνει γάλα από περίεργο σημείο – Τι είπαν οι γιατροί ότι της συνέβη (φώτο)

Ο θηλασμός μπορεί να είναι δύσκολος για πολλές νέες μητέρες, αλλά αυτό που συνέβη σε μια 29χρονη από την Αυστρία δεν το έχετε ξανακούσει.
Δεν ήταν μόνο οι μαστοί της στο στήθος που φυσιολογικά άρχισαν να πρήζονται και να εκκρίνουν γάλα, αλλά το ίδιο συνέβη και στο αιδοίο της!
Οι γιατροί στο τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κέπλερ στην Αυστρία είδαν τη γυναίκα μόλις πέντε ημέρες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.
Είχε μεταφερθεί στην δική τους ειδική μονάδα φροντίδας, επειδή ένιωθε πρήξιμο και πόνο στο αιδοίο της. Υπήρξε κάποιο σχίσιμο κατά τη διάρκεια του πρόσφατου φυσιολογικού τοκετού και της είχαν γίνει δύο σειρές ράμματα σε δύο διαφορετικά μέρη της ευαίσθητης περιοχής.
«Όταν εισήλθε στην μονάδα μας, η ασθενής ανέφερε, ότι την τέταρτη ημέρα μετά τον τοκετό, ανέπτυξε εκροή ενός γαλακτώδους λευκού υγρού από δύο σημεία στο αιδοίο. Παρατήρησε ένα αυξανόμενο οίδημα και στις δύο πλευρές του αιδοίου, δεξιά και αριστερά, που εκτεινόταν από τα μεγάλα χείλη στα μικρά χείλη και έφτανε μέχρι την περιγεννητική περιοχή κοντά στον πρωκτό μέσα σε 4 ημέρες μετά τον τοκετό», αναφέρουν οι γιατροί.
Η πρώτη σκέψη τους ήταν ότι κάτι είχε γίνει με τα ράμματα. Αλλά η γυναίκα τους επισήμανε, ότι είχε παρόμοια συμπτώματα και μετά την πρώτη εγκυμοσύνη της.
Έκτοπος ιστός μαστού
Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, η ιατρική ομάδα συνειδητοποίησε ότι η ασθενής είχε αυτό που είναι γνωστό ως έκτοπος ιστός μαστού κοντά στα εξωτερικά γεννητικά της όργανα. Ένα υπερηχογράφημα επιβεβαίωσε τη διάγνωση.
Και, ακόμα και αν δεν υπήρχε θηλή, υπήρχε γαλακτικός αγωγός και από εκεί έβγαινε μητρικό γάλα!
Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια εντελώς παράξενη κατάσταση, αλλά μπορεί να εξηγηθεί αρκετά εύκολα, όταν λάβουμε υπόψη μας την εξέλιξη των ανθρώπινων μαστών. Καμιά φορά είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό, τι νομίζουμε.
Οι άνθρωποι (όπως όλα τα θηλαστικά) έχουν κάτι που ονομάζεται εμβρυϊκή γραμμή γάλακτος, ή μαστική κορυφογραμμή. Όταν είμαστε ακόμα μικροσκοπικά έμβρυα, αυτή είναι η περιοχή που ο οργανισμός μας θα σχηματίσει θηλές. Σε ορισμένους από εμάς, εκτός από την φυσιολογική περιοχή του στήθους, κατά μήκος αυτής της γραμμής δημιουργούνται μαστικοί αδένες και ιστό μαστού κατά την εφηβεία.

Πολύ σπάνια, κατά μήκος αυτών των γραμμών γάλακτος, μπορεί να σχηματιστούν θηλές και έκτοπος ιστός μαστού, κάτι που προκαλεί την εμφάνιση επιπλέον θηλών (πολυθηλία) κατά μήκος των γραμμών γάλακτος, ή στην περίπτωση της 29χρονης Αυστριακής, έκτοπο μαστικό ιστό στο αιδοίο.
Ένα τέτοιο φαινόμενο είναι σπάνιο, αλλά δεν είναι ανήκουστο. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές ο έκτοπος ιστός μαστού δεν ανακαλύπτεται μέχρι να αρχίσει να εμφανίζει προβλήματα, όπως το πρήξιμο κατά την εγκυμοσύνη, ή την ανάπτυξη ενός καρκινικού όγκου. Για την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων καρκίνου, ο όγκος και ο έκτοπος ιστός μαστού, επιλύοντας συνήθως το πρόβλημα.
Τα ράμματα… αποκάλυψαν τον έκτοπο ιστό μαστού
Όσον αφορά την 29χρονη νεαρή μητέρα από την Αυστρία, μερικά από τα ράμματα είχαν προκαλέσει "γαλακτόσταση", δηλαδή είχαν κλείσει την διέξοδο του γάλακτος με αποτέλεσμα εκείνο να συσσωρεύεται και να της προκαλεί πρήξιμο και πόνο. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι γιατροί αφαίρεσαν τα ράμματα από τον έκτοπο ιστό μαστού και έδωσαν στην ασθενή αντιβιοτικά για να θεραπεύσουν τη φλεγμονή.
Ευτυχώς, ο πόνος, το πρήξιμο και η έκκριση γάλακτος από το αιδοίο μειώθηκε τις επόμενες δύο εβδομάδες και η γυναίκα ήταν σε θέση να συνεχίσει το θηλασμό χωρίς άλλα προβλήματα.
Οι ερευνητές εξηγούν ότι η ίδια επέλεξε στην συνέχεια να μην της αφαιρεθεί ο έκτοπος ιστός μαστού, αν και της επισημάνθηκε ο κίνδυνος για πιθανή ανάπτυξη καρκινικών όγκων στο μέλλον. Labels Άρθρα, Διεθνή, Ε.Ε, Περίεργα – Απίστευτα, Υγεία loading…ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *