Γερμανικές αποζημιώσεις: Ας κάνουμε ότι το Ισραήλ, η Πολωνία, η Ρωσία!

1η Ρωσία –ελπίζουμε και η Ελλάδα- είναι έτοιμη να στήσει στον τοίχο τη Γερμανία, διεκδικώντας πελώριες πολεμικές αποζημιώσεις από τις σφαγές και τις καταστροφές που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα του Γ’ Ράιχ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα ποσά που μπορούν να διεκδικηθούν από τη Ρωσία φθάνουν το αστρονομικό ποσό των 4 τρισ. ευρώ.

Και η Ρωσία πράττει το αυτονόητο, αν θυμηθεί κανείς με πόση επιμονή διεκδίκησαν και ακόμη διεκδικούν απίστευτα ποσά χώρες όπως το Ισραήλ και η Πολωνία. Και καλώς πράττουν, ελπίζουμε μόνο να ακολουθήσει και η νέα ελληνική κυβέρνηση.

Αν και δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό, προ ολίγων ημερών υπογράφτηκε σχετική συμφωνία ανάμεσα σε Γερμανία και Πολωνία, μέσα σε ένα πλαίσιο ευρύτερων και μακρών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Και το ερώτημα είναι:

Αν οι Πολωνοί (και επαναλαμβάνουμε: καλά κάνουν!) διεκδικούν στο ακέραιο αποζημιώσεις για τις ναζιστικές θηριωδίες, η Ελλάδα που έχασε αναλογικά με όλα τα άλλα κράτη το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού, δεν πρέπει να κάνει το ίδιο; Δεν πρέπει να σεβαστούμε την ιστορία μας και τη μνήμη 600.000 νεκρών;

Ας παραδειγματιστεί ο Αλέξης Τσίπρας από την Πολωνία αλλά και τη Ρωσία, διεκδικώντας όχι μόνο τα οφειλόμενα, αλλά αποκατάσταση και της διασαλευμένης ηθικής τάξης που κουρέλιασαν οι ναζί στην χώρα μας από το 1941 μέχρι το 1944.

Επισημαίνουμε και θυμίζουμε, πέρα από όλα τα άλλα, το «κατοχικό δάνειο» που αναγκάστηκε να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδας στους κατακτητές, χωρίς αυτό να επιστραφεί ποτέ.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, από ρωσικής πλευράς συνεστήθη ομάδα εργασίας στην Δούμα, για την καταμέτρηση των ζημιών που υπέστη η Ρωσία από τον γερμανικό στρατό, όταν αυτός επιτέθηκε στην Σοβιετική Ένωση το 1941.

Το ποσό αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί και να απαιτηθεί από την Γερμανία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από βουλευτές της Δούμα, το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων σε τρέχουσες τιμές, το οποίο πρέπει να πληρώσει η Γερμανία στην Ρωσία, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4.3 τρις ευρώ . Τα ίδια πράγματα διεκδικεί τώρα αναλογικά και η Πολωνία, ενώ για το Ισραήλ δεν μιλάμε: Είναι γνωστό με πόση επιμονή διεκδίκησαν (με επιτυχία) καταβολή και του τελευταίου ευρώ από τους Γερμανούς, και ακόμα διεκδικούν!

Οι Γερμανοί υπενθυμίζουμε ότι φέρθηκαν σαν πρωτόγονοι Ούννοι, ακόμη πιο πολύ σε σχέση με χώρες σαν στην Ελλάδα , την Ρωσία, την Σερβία και την Πολωνία. Η ναζιστική κατοχή εκεί αποδείχτηκε στυγνή και κτηνώδης, και ακόμη πιο σκληρή σε σχέση με τη δυτική Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε ακόμη πως χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα όλο το ελληνικό χρέος, καθώς το ύψος αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου φτάνει τα 300 δισ.ευρώ!

Και εάν η Ρωσία προσανατολίζεται να ζητήσει τις δικές της αποζημιώσεις (ως υπερδύναμη που είναι), το παράδειγμα της πολύ μικρότερης σε ισχύ Πολωνίας δείχνει πως και η Ελλάδα δικαιούται και πρέπει να ακολουθήσει παρόμοιο δρόμο.

Η νοοτροπία που υπάρχει διαχρονικά στο γερμανικό κράτος, αυτή του «μπαταχτσή», πρέπει να τελειώσει, Και η Γερμανία, που μόνο ζητά και ποτέ δεν δίνει, είναι επίσημα το μεγαλύτερο κράτος «μπαταχτσής»,

καθώς με απαίτηση των ΗΠΑ το 1953 διεγράφησαν τα μισά χρέη της, με προοπτική να πληρωθούν τα υπόλοιπα όταν ενοποιηθούν οι δύο Γερμανίες. Αυτό έγινε το 1990, παρόλα αυτά οι Γερμανοί δεν πλήρωσαν φυσικά δεκάρα στην Ελλάδα. Ή μάλλον πλήρωσαν: Τα εκατομμύρια που έδωσαν προς διαφθορά του ελληνικού πολιτικού συστήματος μέσω της Siemens, και άλλων γερμανικών εταιρειών…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *