Γεροβασίλη: Δεν φαίνεται να επίκειται ανασχηματισμός – Προσωπικές οι απόψεις Κουρουμπλή για εκλογικό νόμο

1«Δεν φαίνεται να επίκειται ανασχηματισμός», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η κα Γεροβασίλη ρωτήθηκε και για τον εκλογικό νόμο και όσον αφορά την απλή αναλογική είπε ότι ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις οι οποίες είναι σεβαστές αλλά δεν είναι το τελικό σχέδιο».
«Είπε ακόμα ότι ο κ. Κουρουμπλής είναι σε στάδιο διερεύνησης και μέχρι να ολοκληρωθεί μια τέτοια συζήτηση με τον θεσμικό τρόπο που πρέπει να γίνει δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις».

Για το προσφυγικό και για την σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης είπε ότι δεν είναι σε θέση να πει συγκεκριμένες ημερομηνίες αλλά είπε ότι η βελτίωση των συνθηκών είναι κύριο μέλημα της κυβέρνησης.

Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη θέση της για την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος και υπό αυτό το πρίσμα έχει αποδείξει ότι έχει δώσει σκληρή μάχη προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι που ήδη έχει αποτυπωθεί στις αποφάσεις του Eurogroup, είπε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σχολιάζοντας τη θέση του ΔΝΤ, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι η θέση του Ταμείου ήταν και είναι σαφής, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, και επέκρινε με οξύτητα τη ΝΔ, τονίζοντας ότι είχε αντίθετη θέση, ότι δηλαδή το χρέος είναι βιώσιμο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, δήλωσε ότι δυστυχώς η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα η ΝΔ έχουν επιλέξει να απέχουν από τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα και υπενθύμισε την πρόταση του πρωθυπουργού προς τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για συνάντηση και διάλογο. Υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει επιλέξει την τακτική των επιθέσεων και τη διαστρέβλωση θέσεων, σημειώνοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου.

Κληθείσα να σχολιάσει πληροφορίες για το ενεχόμενο η ΝΔ να ψηφίσει στη Βουλή υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για τεράστια στροφή στη στάση της ΝΔ, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες. «Η ΝΔ πρέπει να μας πει ποια στάση την εκπροσωπεί πραγματικά, καθώς βλέπουμε μία υποκριτική στάση, είναι διπρόσωπη και είναι μία στάση που δεν είναι αντάξια της συγκυρίας που διέρχεται η χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *