Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κορυφαίος Ευρωπαίος στην ψηφοφορία της Gazzetta dello Sport

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κορυφαίος Ευρωπαίος στην ψηφοφορία της Gazzetta dello Sport

Τριάντα δύο χρόνια μετά τον Νίκο Γκάλη, ένας άλλος Έλληνας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το βραβείο του κορυφαίου Ευρωπαίου μπασκετμπολίστα για το 2018 στην ψηφοφορία της ιστορικής Gazzetta dello Sport.

Χρειάστηκε να περάσουν 32 χρόνια για να δούμε έναν Έλληνα να κερδίζει το βραβείο του κορυφαίου Ευρωπαίου μπασκετμπολίστα στην ετήσια ψηφοφορία της Gazzetta dello Sport!

Από τον Νίκο Γκάλη το 1987, στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2018, η φημισμένη ιταλική εφημερίδα έδωσε ένα σημαντικό "παράσημο" στον σούπερσταρ των Μιλγουόκι Μπακς που βαδίζει ολοταχώς προς το MVP της κανονικής περιόδου.

Η συγκεκριμένη τιμή έχει ιδιαίτερη αξία καθώς ο κορυφαίος Ευρωπαίος αναδεικνύεται (από το 1979 κι έπειτα) μέσω ψηφοφορίας στην οποία συμμετέχουν αθλητές και προπονητές που είτε βρίσκονται, είτε έχουν περάσει από το ΝΒΑ.

Στη φετινή ψηφοφορία πήραν μέρος 61 σημαντικά πρόσωπα του ευρωπαϊκού μπάσκετ (τα οποία η Gazzetta dello Sport δεν ανακοινώνει), με τον Γιάννη να συγκεντρώνει 134 πόντους και τους Λούκα Ντόντσιτς – Νίκολα Γιόκιτς να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Από το 2000 κι έπειτα ο Ντιρκ Νοβίτσκι έχει πάρει το συγκεκριμένο βραβείο έξι φορές, ο Τόνι Πάρκερ δύο, ο Πάου Γκασόλ τέσσερις, ο Μαρκ Γκασόλ, ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Γκόραν Ντράγκιτς κι ο Αντρέι Κιριλένκο από μία.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *