Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το ωμό κοτόπουλο

1Το κάνουν πολλές και πολλοί όταν πρέπει να μαγειρέψουν κοτόπουλο-αρχικά το βάζουν κάτω από τη βρύση και το πλένουν με νερό.
Εντούτοις, ερευνητές συμβουλεύουν για το αντίθετο, λέγοντας ότι αυτή η πρακτική ίσως αυξήσει τις πιθανότητες δηλητηρίασης.


Σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία τροφίμων, όταν πλένουμε το ωμό κοτόπουλο, εξαπλώνονται καμπυλοβακτηρίδια, που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.
«Τα καμπυλοβακτηρίδια μπορεί να εξαπλωθούν εύκολα και μόλις λίγα βακτήρια μπορεί να μας αρρωστήσουν.
Αυτό θα μπορούσε να προέλθει από ωμό ή μαγειρεμένο κοτόπουλο, ή από τη μόλυνση που οφείλεται στο πλύσιμο του ωμού κοτόπουλου», αναφέρει ο οργανισμός σε σχετική δήλωση.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *