ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ Οι φτωχοί έχουν 8 λιγότερα δόντια από τους πλούσιους!

22Αυτό παρατηρείται σε άτομα ηλικίας 70 ετών

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, από Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία, έλαβαν μέρος στην έρευνα του Ερευνητικού Κέντρου Στοματική Υγιεινής της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με την οποία, οι άνθρωποι με χαμηλότερα εισοδήματα, καταλήγουν στα 70 τους, να έχουν οκτώ λιγότερα δόντια, από τους πλουσιότερους.

Αυτοί που γενικότερα προέρχονταν από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, είχαν και τα χειρότερα αποτελέσματα στην έρευνα καθώς σε αυτούς παρατηρήθηκε, υψηλό ποσοστό ουλίτιδας, πλάκας, κενό ανάμεσα στα δόντια και γενικότερα λιγότερα δόντια.

Αν και είναι γνωστό, πως η στοματική υγεία ενός ανθρώπου είναι στενά συνδεδεμένη με το κοινωνικό στάτους ενός ανθρώπου, η νέα μελέτη αποκάλυψε την πλήρη κλίμακα αυτού του ισχυρισμού.

Ο υπεύθυνος αυτής της έρευνας, Τζίμι Στιλ, που είναι υπεύθυνος της οδοντιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ δήλωσε: «Πιθανώς δεν αποτελεί έκπληξη, πως οι πιο φτωχοί άνθρωποι έχουν χειρότερη στοματική υγεία από τους πιο ευκατάστατους, αλλά η έκταση της διαφοράς και οι επιπτώσεις της είναι που προκαλούν έκπληξη».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *