Για όνομα του Θεού! Ακούς τι λέει;

1Το πόσο χαμένα τα έχει ο κόσμος φαίνεται πια ξεκάθαρα από το πόσο κατανοεί τα γεγονότα, τις δηλώσεις, τα ερωτήματα και τα διλήμματα, τις λύσεις που του προτείνονται – μια σύγχρονη Βαβέλ που φανερώνει πως, όταν ξεφεύγουμε από το συλλογικό συνειδητό, ξεφεύγουμε κι από την πραγματικότητα!
Viral στα social media έχει γίνει το βίντεο της σειράς HUMAN με την Jane Goodall να λέει τα θέλω της και τα πρέπει της. Και μόλις το δεις, το πρώτο που σου έρχεται να αναφωνήσεις σε αυτόν που τρέχει να κάνει λάικ στο facebook και να το μοιράσει στο προφίλ του, είναι…

Ο μονόλογος ξεκινά. Αυτοσυστήνεται και λέει «Η δουλειά μου είναι να δίνω στους ανθρώπους ελπίδα».

Πιασάρικη ατάκα για αρχή, στο μάθημα δημιουργικού γραψίματος θα έπαιρνε σίγουρα άριστα. Ζητείται ελπίς. Παγκοσμίως.

Στη συνέχεια μας συγκινεί με την προσωπική της ιστορία να αποφασίσει στα 10 να πάει στην Αφρική για να σώσει τα ζώα. Και η Αφρική σώθηκε, τώρα.

Μετά μας λέει την ηλικία της, ότι είναι στα 80 και δεν της μένει πολύς χρόνος να κάνει άλλο έργο και την πιάνει απελπισία. Τελειώνει το 1/5 του βίντεο με παιδική ηλικία και τωρινά γηρατειά. Συμπαθητικά ως εδώ.

Μετά έχουμε μάθημα εκπαιδευτικό – να κρατάμε μάτια και αυτιά ανοικτά για να παίρνουμε μαθήματα ζωής. Συμφωνώ. Και όταν ακούς ένα βίντεο ή διαβάζεις ένα κείμενο, δες και τι λέει ανάμεσα στις γραμμές…

Περιαυτολογώντας μαθαίνουμε πόσο αγαπά τη φύση – καλωσόρισες στο κλαμπ, σε ποιον δεν αρέσει…

Από το μισό και μετά του βίντεο αρχίζει το ζουμί. Μιλώντας στον α’ πληθυντικό, ως “περιβαλλοντολόγοι ακτιβιστές” τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι να τα βάλουν με το χρήμα. Τώρα περνάμε στο κλαμπ της Ναόμι Κλάιν. Τα βάζει με τις εταιρίες, αναφέρει και την Μονσάντο γιατί επίσης είναι must να είσαι εναντίον της, μιλάει για τη διαφθορά των πολιτικών και την εξαγορά τους από τα λόμπι – τέρμα… μέχρις εδώ σε έχει κερδίσει και σε βάζει στο τσεπάκι της, χωρίς καν να το έχεις πάρει χαμπάρι.

Και ΕΔΩ, στο 3:33 λεπτό του βίντεο ξεκινάει το ζουμί της υπόθεσης, το υποσυνείδητο μήνυμα που περνάει αφού σε έχει κάνει κτήμα της:

Αν μου επιτρεπόταν να κάνω μερικές αλλαγές

Αν είχα αυτή τη μαγική δύναμη

Θα ήθελα

Χωρίς να δημιουργήσω κανένα πόνο ή βάσανο

Να μειώσω τον αριθμό των ανθρώπων στον πλανήτη!

Είμαστε πολλοί και εξαντλούμε τις πηγές του… Και θέλει να εξαλείψει τη φτώχεια -όχι τόσο γιατί υποφέρουν τα άτομα- αλλά γιατί υποφέρει ο πλανήτης από αυτά!

Και μετά πετάει κι ένα τσιτάτο το Γκάντι, περί απληστίας, και μη “βιώσιμου” τρόπου ζωής – «είμαστε άπληστοι», λέει, και όπως έχει πει ο Γκάντι, αυτός ο πλανήτης μπορεί να προσφέρει τα πάντα για την ανθρώπινη ανάγκη, αλλά όχι την απληστία. Μόνο που ο Γκάντι, μιλούσε για την απληστία ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΜΈΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΊΤ που έχει δημιουργήσει και την παγκόσμια φτώχεια και όχι τις πρώτες και βασικές ανάγκες των πολλών! Αλλά η λύση που προτείνει: Ελαττώστε τους πολλούς, για να σωθεί ο πλανήτης!

Εσύ, λοιπόν, που έλιωσες ακούγοντας αυτήν τη γυναίκα, τι απ’ όλα όσα είπε κατάλαβες; Πως λειτουργεί, αλήθεια, η επιλεκτική ακοή, η επιλεκτική κατανόηση, η επιλεκτική λύση στο αδιέξοδο με επιλογές που έχουν ήδη αποφασιστεί να επιλέξεις; Magic!

Και η σειρά της HUMAN είναι πάνω κάτω στο ίδιο “πεφωτισμένο” πνεύμα, με τα διάφορα προφίλ ανθρώπων -μισά, να φαίνεται στο εικονίδιο μόνο το ένα μάτι- η μια, μάλιστα, να μιλάει για τον έρωτα της ζωής της, μια άλλη γυναίκα. Έλεος! Καταντήσατε γελοίοι!Δείτε το φοβερό βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου:

Ποια είναι η Jane Goodall

Η Jane Goodall είναι Αγγελιοφόρος Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών, που όπως λέει και ο απλός “άπληστος” λαός… κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι! Έχει παντρευτεί Ολλανδό ευγενή και έχει τίτλο βαρονέσας, έχει δικό της Ίδρυμα για να σώζει χιμπατζήδες κι άλλα άγρια ζώα, αλλά το πιο “ζουμερό” μέλημα της είναι τα θέματα πληθυσμού. Είναι μέλος του think tank «Population Matters», που στα μεγάλα γράμματα αναφέρεται στη “βιώσιμη ανάπτυξη”, την κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα κλπ στα λίγο μικρότερα στον οικογενειακό προγραμματισμό, την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και γενικότερα, πως θα προλάβει η γριά Goodall να δει το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα: Τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού!

Καλή μας κα Jane Goodall, δώστε το καλό παράδειγμα πρώτη κι αδειάστε μας τον πλανήτη! Όποιος τον νιώθει ασφυκτικά γεμάτο, παρακαλώ, αδειάστε τον για τους υπόλοιπους που πιστεύουν ότι όλοι οι καλοί χωράνε!

πηγη 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *