Γινόμαστε Βενεζουέλα – Τι αναφέρουν οι αριθμοί – Άμεσος κίνδυνος για την χώρα

1Η οικονομική πολιτική σοβιετικής απόχρωσης που βασίζεται στους υπέρογκους φόρους και τον κρατισμό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια χώρες στην κατάρρευση,όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην κομμουνιστική Βενεζουέλα, στην οποία
είχαν σπεύσει σημερινοί κυβερνώντες για συμβουλές.

Η αριστερή πολιτική που ακολουθείται στην χώρα κρατά μακριά τους επενδυτές από τα ελλαδικά ομόλογα και τις μετοχές.
Συγκεκριμένα, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έχουν αποφέρει τις χειρότερες αποδόσεις μεταξύ όλων των Ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων που παρακολουθούν οι παγκόσμιοι δείκτες του Bloomberg κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Την ίδια ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει την τρίτη χειρότερη απόδοση στον κόσμο, πίσω από την Νιγηρία και τη Βενεζουέλα με βάση τους δείκτες που παρακολουθεί το Bloomberg!!!

Τι σημαίνει αυτό; Γινόμαστε Βενεζουέλα; Θα ζήσουμε ανάλογες εικόνες στους δρόμους με κουπόνια σίτισης και ουρές για τα τρόφιμα;

Αν συνεχιστούν τα πράγματα έτσι, πολύ το φοβόμαστε!

«Από τον Ιούνιο τα ελληνικά ομόλογα δεν τα θέλει κανείς», λέει ο Patrick Esteruelas, επικεφαλής ανάλυσης της Emso Asset Management με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 3,2 δισ. δολ.

Όσοι που εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους σε λανθασμένες ενδείξεις είδαν τις επενδύσεις τους να εξαϋλώνονται, με τελευταίο παράδειγμα την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Το πικρό παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης του Τσίπρα για διενέργεια δημοψηφίσματος το 2015 που σχεδόν ώθησε τη χώρα εκτός του ευρώ, είναι ένας από τους λόγους που οι επενδυτές απέχουν πλέον.

el.gr

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *