«Γιορτή» κτηνωδίας στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας – Εικόνες που κόβουν την ανάσα [photos]

1«Σοκαρισμένος» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν από τη βαρβαρότητα…
με την οποία η Αστυνομία της Ουγγαρίας απωθεί τους πρόσφυγες από τα σύνορά της, κάνοντας χρήση χημικών, δακρυγόνων και υδροβόλων οχημάτων ακόμη και εναντίον μικρών παιδιών.

Ούγγροι Αστυνομικοί συλλαμβάνουν γυναίκα με μωρό

Ο ΓΓ του ΟΗΕ χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτή την κατάσταση και την βία την οποία υφίστανται οι μετανάστες οι οποίοι ζητούν άσυλο.


Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες σύροι συμμετείχαν στις βίαιες συγκρούσεις με τους ούγγρους αστυνομικούς στη συνοριογραμμή με τη Σερβία, προσπαθώντας να περάσουν τον ύψους 4 περίπου μέτρων συρμάτινο φράχτη ο οποίος είναι οπλισμένος με ξυράφια.


Οι περισσότεροι από αυτούς δεν επιθυμούν να μείνουν στην Ουγγαρία αλλά να φτάσουν στη Γερμανία, από την οποία, εφόσον καταφέρουν να λάβουν άσυλο, γνωρίζουν πως θα τύχουν ανθρώπινης μεταχείρισης.

Την ίδια στιγμή. η Ουγγαρία υπερασπίζεται τη πρωτοφανή βιαιότητα των αστυνομικών εναντίον των εξαθλιωμένων προσφύγων κάνοντας λόγο για τον τραυματισμό 20 αστυνομικών κατά τη διάρκεια προσπάθειας ομάδας προσφύγων να «σπάσουν» μια πύλη, κατηγορώντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους πως χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Πρόσφυγες συγκρούονται με την Αστυνομία της Ουγγαρίας η οποία κάνει χρήση χημικών δακρυγόνων και υδροβόλων. (Σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας στο Roszke – 16 Σεπτ. 2015 – Reuters REUTERS/Stoyan Nenov

Οι Αρχές της χώρας κάνουν ταυτόχρονα λόγο και για τουλάχιστον δυο τραυματίες από την πλευρά των σύρων, ωστόσο, το μέγεθος των συγκρούσεων αλλά και το οπτικό υλικό από το σημείο προκαλεί φόβο πως ο πραγματικός αριθμός τους ίσως είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Με τα σύνορα της Ουγγαρίας να έχουν κλείσει, όλο και περισσότερες οικογένειες είναι εκείνες που προσπαθούν να κατευθυνθούν στην Κροατία παίρνοντας λεωφορεία αλλά και ταξί.

Οι περισσότεροι από αυτούς αποφεύγουν τον κανονικό δρόμο παρ” ότι παραμένει ανοικτός. Προτιμούν να περπατούν μέσα από δύσβατα χωράφια και από φυτείες καλαμποκιού.

Και ενώ το κύμα των προσφύγων διογκώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, όλο και περισσότερα εμπόδια θέτουν οι ευρωπαϊκές χώρες. Ήδη ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας ανακοίνωσε πως θα κλείσει όλα τα σύνορά του μέχρι να υπάρξει κάποια συνολική κοινή ευρωπαϊκή λύση στο θέμα, η οποία ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *