Γιώργος Συρίγος για το Γκραν Κανάρια – Ολυμπιακός: “Έκανε τους Ισπανούς… Γουόριορς”

Γιώργος Συρίγος για το Γκραν Κανάρια – Ολυμπιακός: "Έκανε τους Ισπανούς… Γουόριορς"

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 την βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Γκραν Κανάρια, τονίζοντας ότι αυτή ήταν η χειρότερη εμφάνιση των "ερυθρόλευκων" τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός κόντρα στην Γκραν Κανάρια στην Ισπανία, γνωρίζοντας μία βαριά ήττα με 67-90, μπαίνοντας σε περιπέτειες για την είσοδό του στα playoffs, αφού υπάρχει σενάριο που μένει εκτός ακόμα και με 2/2 νίκες στο φινάλε. Ο Γιώργος Συρίγος στο σχόλιο που έκανε στον Sport24 Radio 103,3 για το παιχνίδι, στάθηκε στην εικόνα των "ερυθρόλευκών", χαρακτηρίζοντάς τη ως την χειρότερη της τελευταίας διετίας.

"Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο της Γκραν Κανάρια. Και μόνο τα δύο ξεκινήματα με 9-0 αρκούν. Δέκα λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι μπήκαμε σε μία λογική που υπό άλλες συνθήκες θα φάνταζε πρωτόγνωρη με μια ομάδα σαν την Γκραν Κανάρια"ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος, για να προσθέσει:

"Αν τα βάλουμε κάτω και να αναρωτηθούμε ποια είναι τελικά η χειρότερη εμφάνιση του Ολυμπιακού στην φετινή Ευρωλίγκα, είναι με διαφορά αυτή. Πέρυσι πήγε δυο φορές εκτός έδρας κόντρα σε καλύτερες ομάδες πάντως, την Χίμκι και τη Μπασκόνια, και έφυγε με 35 πόντους. Είναι όμως άλλο το διακύβευμα και άλλος ο αντίπαλος. Φέτος είχε ένα τραγικό παιχνίδι στη Νταρουσάφακα, αλλά αντέδρασε. Με την Μπαρτσελόνα πέρυσι εντός έδρας πράγματι γνώρισε συντριβή, αλλά είχε έστω στοιχειωδώς μία αντίδραση.

Κόντρα στην Γκραν Κανάρια ήταν ευθεία γραμμή, δεν έχει ξανασυμβεί. Όπως ξεκίνησε το παιχνίδι, έτσι τελείωσε. Ακόμα και όταν ψευτομείωσε την διαφορά, δεν έκανε κάτι αυτός. Ο αντίπαλος θα κάνει κάνα-δύο άστοχα σουτ, με τον ρυθμό να είναι χαλαρός θα γίνουν και δύο ανάποδα. Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός επί 40 αγωνιστικά λεπτά ήταν μία ευθεία γραμμή. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ σε αυτό το επίπεδο, με έναν αντίπαλο αυτού του βεληνεκούς, με μηδενικό κίνητρο.

Το μοναδικό ματς που πλησιάζει αυτά τα στάνταρ είναι το περσινό ματς με την Χίμκι που ξεκινάει η κατηφόρα από το πρώτο λεπτό, αλλά η Χίμκι είναι δύο επίπεδα πάνω από την Γκραν Κανάρια. Το παιχνίδι είχε πραγματικό διακύβεβυμα και για τους δύο".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: "Ηταν ο,τι χειρότερο έχουμε δει από τον Ολυμπιακό τα 2 τελευταία χρόνια. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει το φταίει κάποιος παραπάνω, η ευθύνη βαραίνει άπαντες. Ο προπονητής οφείλει να είναι σε εγρήγορση, οι παίκτες πρέπει να είναι στην λογική ότι τώρα που τα πάντα κρίνονται – και τώρα που έδειξε ένα καλό πρόσωπο κόντρα στη Μπάγερν – πρέπει να συνεχίσει στην ίδια λογική. Όχι όμως δεν συνέχισε στην ίδια λογική, όχι δεν υποχώρησε ένα βήμα πίσω, αλλά εξαφανίστηκε.

Επέτρεψε στην Γκραν Κανάρια να μοιάζει με ένα κράμα ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Ρεάλ ή με σύγχρονους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη του Ολυμπιακού με την νωχελικότητα, την χαλαρότητα, την ατονία, την έλλειψη νεύρου και εγωισμού. Εδώ αυτό το χιλιοπαιγμένο "δεν έδειξαν ψυχή" ταιριάζει απόλυτα. Για να αποφύγεις έναν διασυρμό με 30 πόντους χρειάζεται αυτό. Οι Ισπανοί έχουν το βλέμμα του έκπληκτου στον πάγκο τους την ίδια που καλπάζουν οι ίδιοι".

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος είπε: "Πρέπει να σκεφτούμε το εξής: Δεν υπάρχει μαγικός διακόπτης να γυρίζεις από αυτό το έκτρωμα που είδαμε, να εγγυηθεί κάποιος ότι θα δούμε μία κανονική ομάδα. Η ανησυχία φτάνει και σε αυτό το επίπεδο, χωρίς να διαγράφω αυτό που λένε πολλοί ότι ο Ολυμπιακός στην έδρα του είναι διαφορετικός.

Τώρα παίζουμε με τις πιθανότητες. Υπάρχει πλέον σενάριο που και με 2/2 να κάνει ο Ολυμπιακός – έστω και ακραίο – μένει εκτός. Δεν είναι μόνο μία θεωρητική ανησυχία, αλλά και πρακτική, που προκύπτει από την κάκιστη εικόνα εκτός έδρας και την αστάθεια και σε συνδυασμό με την ήττα αυτή πήγε ένα βήμα πίσω".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *