Γκίκας: “Η ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού θα βλάψει το πρωτάθλημα”

Γκίκας: "Η ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού θα βλάψει το πρωτάθλημα"

Ο γκαρντ του Προμηθέα Πάτρας, Νίκος Γκίκας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Match Center" με τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Λευτέρη Αμπατζή.

Ο Νίκος Γκίκας μέσω του Sport24 Radio 103,3 και της εκπομπή "Match Center" με τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Λευτέρη Αμπατζή έκανε τον απολογισμό της μέχρι στιγμής πορείας του Προμηθέα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Basket League.

Για το τι κάνει ξεχωριστό τον Προμηθέα: "Νομίζω ότι αυτό που έχει ο Προμηθέας και έως τώρα τον κάνει να ξεχωρίζει, είναι οι στέρεες βάσεις του, καθώς έχει οικοδομηθεί με ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα, την Πάτρα και το μπάσκετ. Μία ομάδα που έχει φτιαχτεί με καλό ελληνικό κορμό και που έχει δικαιωθεί σε αυτό το σκεπτικό της. Οι ξένοι είναι αυτοί που συμπληρώνουν το «παζλ» και μπαίνουν σε μία νοοτροπία νικητή που κάνει τον Προμηθέα να πρωταγωνιστεί".

Για το αν η ομάδα κοιτάζει πρώτα τον χαρακτήρα των παικτών: "Το πρώτο πράγμα που κοιτάζει μία ομάδα είναι ο χαρακτήρας των παικτών. Καλοί παίκτες υπάρχουν πολλοί αλλά οι χαρακτήρες κάνουν τη διαφορά. Είμαστε σε μία ομάδα που υπάρχουν δώδεκα ισάξιοι παίκτες και που όλοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όλοι είναι καλά παιδιά και έχουμε δημιουργήσει μία σπουδαία παρέα κάτι που βγαίνει και στο γήπεδο".

Για τον φετινό στόχο του Προμηθέα: "Ο στόχος φέτος ήταν πως θα ανταπεξέλθουμε στις δύο διοργανώσεις. Στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν μπορεί να πεις κανείς ότι η χρονιά δεν είναι επιτυχημένη. Ήταν επιτυχημένη η πορεία μας στην Ευρώπη. Νικήσαμε το φαβορί της διοργάνωσης στην έδρα μας, αλλά δεν καταφέραμε να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα στην Τενερίφη. Αν καταφέρναμε και τους αποκλείαμε η χρονιά θα ήταν ονειρική. Όλοι πικραθήκαμε από τον αποκλεισμό παρόλο που «τρυπήσαμε» το ταβάνι μας. Κοιτάξαμε στα μάτια το φαβορί και η πικρία που μας έμεινε είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Η ομάδα έχει συνηθίσει να έχει ρυθμό με δύο παιχνίδια την εβδομάδα και θα μας κοστίσει το μεγάλο βάθος που έχουμε στο ρόστερ. Αυτό φάνηκε και στο χθεσινό ματς με την Κύμη. Πρέπει να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα".

Για τις αποτυχίες και τις επιτυχίες που μένουν: "Αυτό που θυμάσαι από το μπάσκετ σε βάθος χρόνου είναι οι αποτυχίες και όχι οι επιτυχίες. Όπως είχε πει κάποιος: «Το μπάσκετ είναι χίλιες αποτυχίες και μία επιτυχία». Πρέπει να το διαχειριστούμε αυτό. Το περάσαμε ανώδυνα καθώς το γεγονός ότι φτάσαμε μέχρι εκεί ήταν μία μεγάλη επιτυχία. Παρόλα αυτά θέλαμε να είχαμε κάνει το κάτι παραπάνω. Το δύσκολο είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρωτάθλημα και η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη και όλα θα κριθούν στα Play off που επιβάλλεται να δώσουμε το 200%. Τα ματς που μας ενδιαφέρουν παραπάνω από όλα είναι τα παιχνίδια του Μαΐου και τότε πρέπει να έχουμε «γερό στομάχι» ώστε να φτάσουν οι αντοχές μας και να εδραιωθούμε στην τετράδα".

Για τον Απόλλωνα και του οπαδούς του Προμηθέα: "Η αλήθεια είναι ότι ο Προμηθέας με την περσινή του πορεία κέρδισε του φιλάθλους της Πάτρας καθώς οι περισσότεροι έχουν μάθει και μεγαλώσει με τον Απόλλωνα. Αγκάλιασαν την ομάδα στην προσπάθεια της και έρχονταν στο γήπεδο προκειμένου να δουν μπάσκετ. Στη συνέχεια πιστεύω ότι την αγάπησαν και έγιναν οπαδοί της. Πλέον είναι Προμηθέας. Το γήπεδο είναι σε πολλά ματς γεμάτο. Έχει φτιάξει το δικό του κοινό ο Προμηθέας και ελπίζω να το αυξήσει".

Για την εμπειρία του στη Λετονία και την Βέντσπιλς: "Αυτό που κερδίζεις σε αυτές τις ομάδες είναι η οικονομική φερεγγυότητα και αυτό σου δίνει την δυνατότητα να παίξεις μπάσκετ χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Οι εικόνες που έχουν οι Έλληνες παίκτες είναι τεράστιες σε σχέση με τους υπόλοιπους, καθώς έχουμε άπειρη μπασκετική παιδεία. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Εθνική μας βγήκε πρώτη στα προκριματικά του Παγκόσμιου πρωταθλήματος χωρίς την βοήθεια βασικών της παικτών. Όταν οι Έλληνες παίκτες πάνε στο εξωτερικό δείχνουν ότι το μπάσκετ είναι ένα σκεπτόμενο άθλημα. Πράγματα που εμείς τα θεωρούμε βασικά αυτοί δεν τα ξέρουν".

Για το αν οι Έλληνες μπασκετμπολίστες προτιμούν να παίζουν σε ομάδες του εξωτερικού: "Όχι το εξωτερικό δεν έχει και «καφέ». Έχει κρύο, προπόνηση και Skype. Δυστυχώς ο Έλληνας είναι καλομαθημένος. Παρόλα αυτά όσοι βγήκαν έξω δικαιώθηκαν. Οι Σέρβοι και οι Κροάτες δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Όπου τους λένε πηγαίνουν".

Για αυτά την «κόντρα» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό: "Αυτό που συμβαίνει ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δεν έχει προηγούμενο. Νομίζω ότι έρχεται «χιονοστιβάδα». Η αποχώρηση του Ολυμπιακού, άμα γίνει, μόνο κακό μπορεί να φέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι ένα προϊόν που είναι στο τοπ επίπεδο και αν φύγει ο Ολυμπιακός θα υποβαθμιστεί πάρα πολύ και θα βλάψει όλες τις ομάδες αλλά και τους παίκτες. Μακάρι να μην γίνει κάτι τέτοιο γιατί θα είναι κακό για όλους μας".

Για το αν στην Πάτρα έχει βρει το "λιμάνι" του: "Τα όνειρα υπάρχουν αλλά μεγαλώνουμε σιγά σιγά. Σίγουρα ο Προμηθέας αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα μου και τα όνειρά μου συμβαδίζουν μαζί με τα πλάνα της".

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *