Γκος: “Ο ΠΑΟΚ είναι σαν οικογένεια, βάζω το μπάσκετ πάνω από τα χρήματα”

Γκος: "Ο ΠΑΟΚ είναι σαν οικογένεια, βάζω το μπάσκετ πάνω από τα χρήματα"

Ο Φιλ Γκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει το μπάσκετ, δήλωσε υπερήφανος που έπαιξε στον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι βάζει το μπάσκετ πάνω από τα χρήματα.

Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς έμοιαζε να είναι το αποχαιρετιστήριο για πολύ κόσμο στον ΠΑΟΚ. Απόλυτα φυσιολογικά, λοιπόν, η ατμόσφαιρα ήταν έντονα φορτισμένη στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Προμηθέα και ειδικά τη στιγμή που ο Φιλ Γκος αντικαταστάθηκε για τελευταία φορά από τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Πολύ απλά διότι αυτό ίσως και να ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Αμερικανού γκαρντ, ενός παίκτη που αγαπήθηκε όσο λίγοι ξένοι στον "δικέφαλο".

Διαβάστε τι δήλωσε ο Φιλ Γκος μετά το παιχνίδι με τον Προμηθέα:

"Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή, το επιτελείο της ομάδας και γενικά τον ΠΑΟΚ και όλους όσοι με δέχτηκαν στην ομάδα. Ήταν μια τρελή σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα. Σίγουρα, είναι κάτι που δεν ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Όχι επειδή υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές ή για κάποιο άλλο αρνητικό λόγο, αλλά επειδή για να πετύχεις όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στη ζωή, πρέπει να μην τα παρατάς ποτέ και να είσαι περήφανος. Εγώ όταν αφοσιώνομαι σε κάτι, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες μένω σταθερός. Ήταν πολλές οι φορές που σκέφτηκα να σταματήσω, να πάω σπίτι μου, στην οικογένειά μου, αλλά κάτι βαθιά μέσα μου έλεγε «μην το κάνεις, θα το μετανιώσεις».

Την απόφαση μου πήρα, δε θα την άλλαζα με τίποτα, ακόμα κι αν δεν πληρωνόμουν. Ο ΠΑΟΚ είναι σαν οικογένεια για μένα. Ό,τι κι αν χρειαζόμουν εντός κι εκτός παρκέ, μου το έδιναν για να νιώσω άνετα. Ήταν τιμή για μένα να φοράω την ασπρόμαυρη φανέλα, της καλύτερης ομάδας στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Δε θα το ξεχάσω, όχι γιατί δεν πληρωνόμουν, αλλά γιατί αυτό σημαίνει μάχη. Σε όλη μου την καριέρα μάχομαι. Δεν έκανα ποτέ κάποιο συμβόλαιο του ενός εκατομμυρίου, δεν κέρδισα ποτέ την Euroleague, αλλά πάντα μαχόμουν. Δε θα μπορούσα να γυρίσω ποτέ την πλάτη μου σε μια ομάδα κι έναν οργανισμό που μου έδωσαν την ευκαιρία να συνεχίσω την καριέρα μου".

Για το αν θα τον ενδιέφερε να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ αν βρισκόταν λύση στο οικονομικό:

"Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω αποσυρθεί. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Ο λόγος που έμεινα ήταν επειδή αγαπάω το μπάσκετ και ότι το βάζω πιο πάνω από τα χρήματα. Αυτή τη συζήτηση πρέπει να την κάνω με την οικογένεια μου. Ξέρετε ότι έχω επικοινωνήσει με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς που υπάρχει μία θέση στο προπονητικό τιμ του για μένα, αλλά κι αυτοί μου έχουν πει να παίξω όσο πιο πολύ μπορώ. Πρέπει να το συζητήσω με την οικογένεια μου, δε μπορώ να είμαι εγωιστής. Δε γνωρίζω αν θα συνεχίσω αλλά αν υπάρχει μια καλύτερη κατάσταση εδώ, δεν το αποκλείω να γυρίσω".

Για το αν η ομάδα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα φέτος:

"Προφανώς και είχαμε στόχους όταν ξεκινούσε η σεζόν, αλλά κάποια πράγματα δε μπορείς να τα ελέγξεις. Έφυγαν κάποιοι παίκτες και παίξαμε με αυτούς που έμειναν. Δε μπορούσα να φανταστώ τι θα γινόταν αν έφευγα κι εγώ. Όσο ήμουν εδώ, υπήρχε λίγο καλύτερο ηθικό και καλύτερη κατάσταση στα αποδυτήρια. Αυτό που θα μου λείψει περισσότερο είναι οι εκπληκτικοί συμπαίκτες μου. Το προπονητικό τιμ, έκανε πολύ καλή προσπάθεια, έφερε πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλές προσωπικότητες.

Όλοι τους, από τους μικρότερους, μέχρι τον αρχηγό. Βγάζω το καπέλο στον προπονητή, που διαχειρίστηκε όλες τις προσωπικότητες που είχε φέτος στην ομάδα. Οι Γουόριορς έχουν τον Κερ, που έχει δώσει στον καθένα το ρόλο του, παίκτες με πολύ μεγάλα συμβόλαια. Θα ήθελα πολύ, η ομάδα να είχε λεφτά για να κρατήσει το ρόστερ της αρχής της σεζόν, γιατί πίστευα ότι μπορούσε να κερδίσει κάτι. Όχι απλά μια δεύτερη θέση. Ελπίζω όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να βρει σταθερότητα και να κάνει το επόμενο βήμα για να κάνει αυτά που μπορεί".

ΤΣΟΧΛΑΣ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ

Ο Απόλλωνας Τσόχλας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα Πάτρας για τη δύσκολη χρονιά που βίωσε, αλλά και για τον κύκλο που νιώθει να κλείνει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Απόλλωνα Τσόχλα:

"Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα πολύ συναισθηματική. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρόνια όλοι λένε ότι ξέρουν αλλά αν δεν τις βιώσεις αυτές τις καταστάσεις δεν μπορείς να καταλάβεις. Το ευχαριστώ πρέπει να το πούμε σε όσους έμειναν μέχρι το τέλος. Όσοι άντεξαν, έκαναν τεράστια προσπάθεια και θέλαμε να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά και όσοι μείναμε το καταφέραμε και φάνηκε και από το χειροκρότημα του κόσμου.

Ο κόσμος είναι λίγος για τον ΠΑΟΚ αλλά έχει κάνει ένα βήμα εξέλιξης αλλά ελπίζω ο κόσμος αυτός θα πολλαπλασιαστεί με αυτό το ήθος που έχει. Κλείνει ένας κύκλος από την στιγμή που είπε ο Μπάνε Πρέλεβιτς ότι θα φύγει από την ομάδα. Θέλω να ευχηθώ ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Όταν ήρθα εδώ η ομάδα ήταν σε μια φάση εξυγίανσης και περιμέναμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια θα κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Αυτό δεν έγινε. Ελπίζω να βρεθούν οι άνθρωποι που θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ".

Για το αν κλείνει και γι' αυτόν ένας κύκλος:

"Ναι. Δεν θέλω να το αναλύσω περισσότερο, γιατί αυτή η στιγμή δεν είναι δική μου αλλά του ΠΑΟΚ. Ελπίζω η ομάδα να πάει καλύτερα, ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον".

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *