Γυμναστική για κάθε…χρήση

Για να προστατεύτειτε απο το κρυολόγημα και τις εποχικές ιώσεις γυμνασθείτε. Οι ειδικοί θεωρούν ότι η συστηματική, ήπια φυσική…
δραστηριότητα μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των ασθενειών την εποχής και κυρίως απο τις συνηθισμένες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος καθώς η ήπια άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προλαμβάνοντας έτσι τις λοιμώξεις.

Και φυσικά δεν χρειάζονται υπερβολές. Ένα περπάτημα για 30-60 λεπτά την ημέρα συμβάλει στην απόκτηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και την διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης.

Παράλληλα, ελέγξτε το βάρος σας και αποφύγετε την απότομη μείωση του τον χειμώνα καθώς η ταχεία απώλεια βάρους μπορεί να καταστείλει την λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που επηρεάζουν ην φυσική άμυνα του οργανισμού κατά των ιών.

Το αδυνάτισμά είναι ασφαλές εάν δεν χάνετε περισσότερο από 1 κιλό την εβδομάδα. Η ήπια άσκηση καλό είναι να γίνεται ακόμα και αν έχετε κρυολόγημα. Αν ένας άνθρωπος έχει συνάχι ή “μπούκωμα”, αλλά όχι πυρετό, μπορεί να γυμναστεί, αν και πιθανώς η ένταση της ασκήσεως θα είναι μικρότερη.Μελέτες έχουν δείξει ότι η ήπια άσκηση σε περίπτωση κρυολογήματος, δεν επηρεάζει τη σοβαρότητα ή τη διάρκειά του».

Αντιθέτως, αν έχετε πυρετό, ρίγη και πονάκια στο σώμα, να περιμένετε έως ότου υποχωρήσουν τα συμπτώματα και μετά να αρχίσετε βαθμιαία να γυμνάζεστε, αφού υπάρχει ο κίνδυνος τα συμπτώματά να επιδεινωθούν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *